Forse hagelschade in boomgaard Georgios Saltos

Tholen – De boomgaard van Georgios Saltos werd begin oktober getroffen door een zware hagelbui. Dit veroorzaakte grote schade in de boomgaard, gelegen in de vallei van de Acheloos rivier, 12 kilometer van Mesolongi. De teler schat het verlies vanwege de hagelschade op zo'n 20.000 euro. Het verschil is ook duidelijk te zien: de vruchten van de ene helft van de boom zijn beschadigd, de vruchten aan de andere helft hangen er prima bij. De teler probeert met koper rotting tegen te gaan.


De beschadigingen zijn duidelijk zichtbaar op de vruchten.

Desgevraagd geeft Gergios aan er bewust voor te kiezen om niet te investeren in netten om zijn bomen tegen hagel te beschermen. "Buien van deze omvang zijn in de afgelopen twintig jaar slechts twee keer voorgekomen. Andere goede jaren compenseren slechte jaren als deze. En via Bio Net West Hellas proberen we de beschadigde vruchten nog te verkopen voor sapproductie." Gerasimos Karantinos, die aan de leiding staat van coöperatie Bio Net West Hellas, bevestigt dit: "We doen er alles aan om het inkomensverlies van Georgios op deze manier zo ver mogelijk te beperken."Georgios is één van de drie oprichters van de West Hellas-groep en teelt al meer dan 15 jaar biologisch. Hij teelt naast sinaasappelen ook mandarijnen.


Georgios Saltos.


De boomgaard.


Niet alleen de hagel speelt Georgios parten, de rivier is ook nog eens gedeeltelijk uit zijn oever getreden.


Georgios vertelde ook dat deze boom door de warme temperaturen (20 oktober was het nog erg warm voor die tijd van het jaar) gedeeltelijk al in bloei stond. "De boom is in de war en denkt dat het al maart is."

Voor meer informatie: www.bionetwesthellas.gr/en of informeer bij Eosta over deze teler en zijn producten via www.eosta.com.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.