Met modder bedekte modellen showen duurzame jeans

Het is een kliederig klusje voor de modellen, maar ze gaan toch echt compleet bedekt met modder de catwalk op. Op de Dutch Design Week in Eindhoven presenteerde het duurzame modemerk Mud Jeans hun 'Lease A Jeans' broeken.

"Ze deden een oproep op Facebook en het leek me wel leuk om eens modderig model te staan", lacht model Mandy enthousiast. Ze is één van de vele modellen die met derrie worden ingesmeerd voor de presentatie van Mud Jeans. De modder refereert aan de naam van het merk.


Duurzame jeans

Via 'Lease A Jeans' kan je een broek leasen. Je betaalt een deel van het volledige bedrag van de broek en zodra ie uitgedragen is, stuur je de jeans gewoon terug.

Bert van Son, eigenaar van Mud Jeans: "Het zijn op die manier al duurzame jeans, maar ook de productie is duurzaam. Zo gebruiken we minder water en worden ze in fabrieken in Italië gemaakt. Dat scheelt weer CO2 van vervoer."

135 miljoen kilo katoen weggegooid

Op de Dutch Design Week wil het bedrijf laten zien dat mode ook duurzaam kan zijn. Van Son: "Voor het maken van één spijkerbroek is 8000 liter water nodig. In Nederland alleen al verdwijnt jaarlijks 135 miljoen kilo katoen in de vuilnisbak. Als je leaset en daarna recyclet, kunnen we er gewoon nieuwe producten van maken."

Bron: Omroep Brabant

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven