Nu ook biologisch vlees bij Erf-1

Erf-1 is vooral bekend van de zuivel. Bij Erf-1 produceert en verwerkt de familie Bruins hun melk op ambachtelijke wijze tot zuivelproducten, van yoghurt tot boter. Bereid met aandacht voor de natuur, zonder overbodige toevoegingen. En dat proef je. Lekkere, pure smaken, seizoen na seizoen.

Maar vanaf nu kunt u bij Erf-1 ook terecht voor biologisch vlees. De koeien van Erf-1 zijn echte dubbeldoelkoeien want de koeien geven eerst melk en later geven ze vlees. "Als onze koeien om de een of andere reden niet meer geschikt zijn voor de melkproductie dan worden ze op onze boerderij nog een tijdje met hooi en gras gevoed alvorens ze naar de slager gaan. Voorheen gebeurde dat ook en werd dat verkocht als biologisch vlees maar wij wisten niet naar welke winkels dit vlees ging", aldus Harry Bruins.


Roel met een klant die een vleespakket komt halen. De vers gebraden gehaktballen staan op tafel.

Biologisch vlees

Dochter Irene vult aan: "Door ons vlees nu zelf op de markt te zetten halen we het uit de anonimiteit. De klant die het vlees koopt weet dus nu precies waar het vlees vandaan komt en welke zorg er aan besteed is. Onze koeien hebben een fijn leven gehad en we hebben nooit de maximale productie van ze gevraagd. Een echte 'happy cow' dus."

Samen met haar man Roel Prinsen heeft Irene deze nieuwe tak binnen het bedrijf op poten gezet. "Maar eerlijk gezegd kwam Roel met dit idee. Hij zag dit helemaal zitten en mede door zijn enthousiasme hebben we het in gang gezet. Het is niet zo dat we vlees in overvloed en op voorraad hebben. Bij ons kan de klant zich inschrijven als klant en als wij een koe laten slachten dan krijgen onze klanten hiervan bericht. Het vlees wordt verwerkt door Slagerij van Norel uit Oldebroek en het vlees wordt verpakt in pakketten waar van alles in zit, van gehakt tot biefstuk en van borstlappen tot ribeye. Het vlees word vers geleverd, dus niet ingevroren. Hierdoor voor biefstuk en het mooie vlees de optimale smaak. Wilt u meer weten dan kunt u kijken op de site www.erf1.nl en contact opnemen met Roel, bestelling@erf1.nl.

Op de foto ziet u Roel met een klant die een vleespakket komt afhalen. Roel geeft tekst en uitleg over het pakket en informatie over de koe.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven