"Mooi om varkens tussen citrusbomen te zien scharrelen"

Pantelis Petropoulos onderscheidt zich met bio-grapefruit

Tholen - Tijdens de persreis naar het Westen van Griekenland werd zondag 19 oktober onder meer een bezoek gebracht aan het bio-teeltbedrijf van Pantelis Petropoulos. Zijn naam is net zo typisch Grieks als zijn uiterlijk. Pantelis teelt op zijn bedrijf in de regio West Peleponnesos (schiereiland) naast sinaasappelen en mandarijnen onder meer ook grapefruit, vijgen en abrikozen. Met de grapefruitteelt wil de teler zich onderscheiden. De star ruby's zijn naar verwachting over iets meer dan een week rijp. "Ik was één van de eerste telers in deze regio met grapefruit. Toen ik hiermee begon wisten we nog niet veel over deze teelt. We zijn inmiddels de grootste bio-grapefruitteler in de regio", aldus Pantelis.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.


Pantelis tussen de sinaasappelbomen, op de achtergrond lopen wat varkens.

De mandarijnen (clementines en nova's) zijn zoals het er nu naar uitziet eind oktober oogstrijp. "Het lijkt een goed seizoen te gaan worden." Tussen de grote sinaasappelbomen staan verschillende nieuwe bomen. "Dit is een nieuwe vroegere variëteit die we uit willen proberen. Want hoe eerder je met de sinaasappelen de markt op kunt, hoe beter."

Opvallend genoeg lopen in zijn boomgaard niet alleen kippen rond, maar onder de citrusbomen is een groep varkens te vinden. "Ik houd van dit vlees en het is een mooi gezicht om de dieren hier rond te zien scharrelen."


Varkens onder de sinaasappelbomen.

De Petropoulos-boerderij bestaat uit drie delen, waaronder een conventioneel teeltbedrijf met sla en rucola. Ook teelt Petropoulos biologische wortelen en aardappelen. Over dit bedrijf volgt nog een reportage. In de boomgaard waarover deze reportage gaat werd eerst op conventionele wijze geteeld. Vijftien jaar geleden heeft Pantelis deze boomgaard omgeschakeld naar biologisch. Hiermee was hij één van de eerste biologische telers in de regio. "Dit heb ik voornamelijk vanwege milieuredenen gedaan. Ook is de regio waar ons bedrijf gevestigd is uitermate geschikt voor biologische teelt, vanwege de vochtigheidsgraad, de temperatuur en de hoeveelheid regen die hier gemiddeld valt", besluit Pantelis.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.Voor meer informatie: www.bionetwesthellas.gr

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.