Pre-opening tijdens Nederlandse Design Week
Drukte bij De Achtertuin van Klein Gemaakt op Strijp-S
De Achtertuin van Klein Gemaakt is een platform voor kleine boeren en producenten: de kleine makers uit Eindhoven en omgeving. Consumenten kunnen in De Achtertuin in contact komen met pure producten en hun producenten. Dit tijdens speciale activiteiten, workshops en tentoonstellingen. Door middel van een samenwerking met Futuris zijn er jonge volwassenen met het syndroom van Asperger aan het werk in de ruimte. Het interieur is gebouwd van hergebruikte materialen uit boerderijen (door Common Ground). Transition Town Eindhoven steunt binnen en buiten met vergroening en planten.
De Achtertuin biedt ontbijt, lunch, koffie, maar het is ook mogelijk om verse en droge goederen te kopen in de winkel. En masterstudenten van Social Design aan de Design Academy Eindhoven gaan tijdens de Dutch Design Week in De Achtertuin dieper in op de relatie tussen consument en producent en onze eetgewoonten.
Klein Gemaakt is een voedselinitiatief dat in januari van dit jaar is gestart, is inmiddels uitgegroeid tot een community met ruim 750 aangesloten stadsbewoners en circa 25 kleinschalige boeren uit Brabant en Limburg.
Locatie: Torenallee 55, Strijp¬-S, Eindhoven. Gratis toegang. Eten, koffie en workshops: 8:00-18:00 uur. Pre-opening voor Dutch Design Week: 18 oktober tot en met 26 oktober (11:00-18:00 uur).
De opening van De Achtertuin staat gepland voor 10 november 2014.
Voor meer informatie: www.kleingemaakt.nl