De pre-opening van De Achtertuin van Klein Gemaakt is een feit. Dit is een beleefcentrum op Strijp-S waarmee het platteland naar de stad wordt gehaald. "De mensen zijn super positief en het is al lekker druk geweest", vertelt initiatiefnemer Bart Kraaijvanger.
De Achtertuin van Klein Gemaakt is een platform voor kleine boeren en producenten: de kleine makers uit Eindhoven en omgeving. Consumenten kunnen in De Achtertuin in contact komen met pure producten en hun producenten. Dit tijdens speciale activiteiten, workshops en tentoonstellingen. Door middel van een samenwerking met Futuris zijn er jonge volwassenen met het syndroom van Asperger aan het werk in de ruimte. Het interieur is gebouwd van hergebruikte materialen uit boerderijen (door Common Ground). Transition Town Eindhoven steunt binnen en buiten met vergroening en planten.
De Achtertuin biedt ontbijt, lunch, koffie, maar het is ook mogelijk om verse en droge goederen te kopen in de winkel. En masterstudenten van Social Design aan de Design Academy Eindhoven gaan tijdens de Dutch Design Week in De Achtertuin dieper in op de relatie tussen consument en producent en onze eetgewoonten.
Klein Gemaakt is een voedselinitiatief dat in januari van dit jaar is gestart, is inmiddels uitgegroeid tot een community met ruim 750 aangesloten stadsbewoners en circa 25 kleinschalige boeren uit Brabant en Limburg.
Locatie: Torenallee 55, Strijp¬-S, Eindhoven. Gratis toegang. Eten, koffie en workshops: 8:00-18:00 uur. Pre-opening voor Dutch Design Week: 18 oktober tot en met 26 oktober (11:00-18:00 uur).
De opening van De Achtertuin staat gepland voor 10 november 2014.
Voor meer informatie: www.kleingemaakt.nl
Abonneren
Vacatures
Pre-opening tijdens Nederlandse Design Week
Drukte bij De Achtertuin van Klein Gemaakt op Strijp-S
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-29 Lekkerder bij de Boer passeert mijlpaal van 2.000 aangesloten boerderij verkooppunten
- 2023-09-07 Boerschappen dicht bij winstgevend
- 2023-09-06 Voor Roose Groenten en Fruit is biologisch de toekomst
- 2023-08-25 Hoevewinkel tijdelijk verhuist vanwege instortingsgevaar
- 2023-08-11 "Digitaal prijssysteem werkt perfect"
- 2023-08-08 Perspectief op de korte keten: weg naar verandering of een blijvende niche?
- 2023-08-07 Rechtstreex haalt half miljoen op voor groei lokale voedselketen
- 2023-08-07 Koeien maken plaats voor boerderijwinkel
- 2023-07-07 Medewerkers verdienen lokale producten door meer te bewegen
- 2023-06-20 No Waste Army gaat strijd aan tegen voedselverspilling
- 2023-06-15 "Samen kunnen we onze boodschap effectief overbrengen aan verschillende taalgemeenschappen"
- 2023-05-19 Waarom kopen mensen biologisch op de markt?
- 2023-05-17 Bij De Nieuwenburgt draait alles om lokaal
- 2023-05-04 Eigenaren Seda en Mariska timmeren aan de (Nieuwe)weg in Groningen
- 2023-05-03 Multifunctionele balie vergemakkelijkt verkoop in boerderijwinkel
- 2023-05-01 Burgemeester opent officieel Groningen Natuurlijk!
- 2023-04-28 Lambertus Zijlstra van Hofweb zaterdag bij radio Emmeloord
- 2023-04-19 Bram de Jong nieuwe voorzitter Vakcentrum
- 2023-04-18 Eierprijs stijgt bij boerderijwinkels veel minder snel dan in de supermarkten
- 2023-04-17 Biologische Noordermarkt viert 35-jarig bestaan