Samenwerking kennisinstellingen in de aardappelketen

Op maandag 20 oktober hebben het Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaden en pootgoed van landbouwgewassen (NAK), de Aeres Groep (Groenhorst en CAH Vilentum), het Centre for Development Innovation (CDI) van de Wageningen Universiteit een intentieverklaring getekend waarin zij aangeven dat zij zich samen met het Agrofoodcluster willen inzetten voor de vorming van een kennis- en onderzoekscluster rondom de (poot)aardappelketen.

Het Agrofoodcluster is een samenwerkingsverband tussen onderwijs, onderzoek, overheid en ondernemers en heeft een drietal speerpunten; Kennis, Innovatie en Business. Ieder bedrijf dat gelieerd is aan de agrofoodsector kan toetreden tot het Agrofoodcluster. Onder de paraplu van het Agrofoodcluster valt de pijler World Potato City Emmeloord. De partijen die vandaag hun handtekening onder de intentieverklaring hebben gezet zijn gevraagd hun expertise in te brengen op de twee gebieden Kennis en Innovatie van de pijler World Potato City. Hierdoor ontstaat er een unieke samenwerking, waarbij (aardappel)kennis van MBO tot WO niveau ontsloten wordt.


Van links naar rechts: Cor van Veldhuijsen (directeur Agrofoodcluster), Co Verdaas (directeur CDI), Eric Casteleijn (directeur NAK), Gerard van Tilburg (voorzitter Agrofoodcluster), Bastiaan Pellikaan (voorzitter CvB Aeresgroep) en Anne Dijk (secretaris Agrofoodcluster).

Daarnaast biedt deze samenwerking ook kansen om internationaal een breed kennispalet aan te bieden en gezamenlijk buitenlandse interesse rondom (poot)aardappelkennis – en onderzoek in te vullen.
Hierdoor wordt Nederland als aardappelkennisland nog beter gepositioneerd.

Binnen het nieuwe lectoraat Aardappelketen en Sectorinnovatie van CAH Vilentum zal de samenwerking van genoemde partijen eveneens gestalte krijgen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven