Op maandag 20 oktober hebben het Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaden en pootgoed van landbouwgewassen (NAK), de Aeres Groep (Groenhorst en CAH Vilentum), het Centre for Development Innovation (CDI) van de Wageningen Universiteit een intentieverklaring getekend waarin zij aangeven dat zij zich samen met het Agrofoodcluster willen inzetten voor de vorming van een kennis- en onderzoekscluster rondom de (poot)aardappelketen.
Het Agrofoodcluster is een samenwerkingsverband tussen onderwijs, onderzoek, overheid en ondernemers en heeft een drietal speerpunten; Kennis, Innovatie en Business. Ieder bedrijf dat gelieerd is aan de agrofoodsector kan toetreden tot het Agrofoodcluster. Onder de paraplu van het Agrofoodcluster valt de pijler World Potato City Emmeloord. De partijen die vandaag hun handtekening onder de intentieverklaring hebben gezet zijn gevraagd hun expertise in te brengen op de twee gebieden Kennis en Innovatie van de pijler World Potato City. Hierdoor ontstaat er een unieke samenwerking, waarbij (aardappel)kennis van MBO tot WO niveau ontsloten wordt.
Van links naar rechts: Cor van Veldhuijsen (directeur Agrofoodcluster), Co Verdaas (directeur CDI), Eric Casteleijn (directeur NAK), Gerard van Tilburg (voorzitter Agrofoodcluster), Bastiaan Pellikaan (voorzitter CvB Aeresgroep) en Anne Dijk (secretaris Agrofoodcluster).
Daarnaast biedt deze samenwerking ook kansen om internationaal een breed kennispalet aan te bieden en gezamenlijk buitenlandse interesse rondom (poot)aardappelkennis – en onderzoek in te vullen.
Hierdoor wordt Nederland als aardappelkennisland nog beter gepositioneerd.
Binnen het nieuwe lectoraat Aardappelketen en Sectorinnovatie van CAH Vilentum zal de samenwerking van genoemde partijen eveneens gestalte krijgen.
Abonneren
Vacatures
Samenwerking kennisinstellingen in de aardappelketen
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-22 Moestuinconcept onder glas groeit: bio-tomatenkwekerij omgebouwd
- 2023-09-22 "1 op de 4 mensen die gezond eet, verpest het met verkeerde tussendoortjes"
- 2023-09-22 Vraag naar biologische Libanese appelen en noten hoger dan aanbod
- 2023-09-21 Draag een boer aan voor de Gouden Leeuwerik 2023
- 2023-09-20 "Consument selectiever in kopen gesneden groenten en fruit"
- 2023-09-20 "Er is in Vlaanderen zeker nog potentieel voor duurzame en biologische foodboxen"
- 2023-09-20 Nieuwe versie eliminatiescenario ToBRFV in biologische teelt
- 2023-09-19 "Osteen mango’s zijn bijna op"
- 2023-09-19 "Bijna elk Oekraïens gezin op het platteland heeft wel enkele Juglans Regia bomen in de tuin staan"
- 2023-09-18 "Zonnepanelen op waterbassin is zinnig gebruik van de ruimte"
- 2023-09-18 Ruim 1 op de 3 Nederlandse volwassenen wil gezonder eten
- 2023-09-18 Ekovrienden mogen een kijkje nemen in de boomgaard van Maaike Bischot
- 2023-09-15 Petitie 'Red de Nederlandse appel' gestart
- 2023-09-15 "Biologisch loont, maar afzet is grootste uitdaging"
- 2023-09-15 "Geen overvloed, maar tekort aan blauwe bessen"
- 2023-09-15 Nieuwe lijn vers gesneden kruiden onder Vitalicious BIO-Organic label
- 2023-09-14 Dit zijn de highlights van de Open Field Demo Organic
- 2023-09-14 Bijzondere temperatuurschommelingen vragen om meer flexibiliteit binnen de keten
- 2023-09-14 "Vanaf 1 oktober gaat het eerste halffabricaat van halve en blokjes Hokkaido wintersquash-pompoen met schil de deur uit"
- 2023-09-13 "Snijderijen en horecagroothandels pakken Violetti goed op, alleen Nederlandse retail hapt nog niet toe"