Woont in 't Zonnemeer

Worstenverslinder Peter in 'Kat in de Stad'

Op Dierendag is 'Kat in de Stad - Amsterdamse Kroegtijgers en Winkelpoezen' verschenen. Het boek bundelt unieke foto's en verhalen van de markantste winkelpoezen en kroegtijgers in Amsterdam, waaronder ook Peter, die in natuurvoedingswinkel 't Zonnemeer woont.


Peter in natuurvoedingswinkel 't Zonnemeer.

Van bakkers tot coffeeshops, goudsmederijen, hotels en reisbureaus: overal in Amsterdam hebben katten hun plek weten te veroveren. Amsterdam zou niet meer kunnen zonder deze kroegtijgers en winkelpoezen. Ze behoren tot de meest gewaardeerde medewerkers, en niet alleen omdat dit miauwend personeel de panden muisvrij houdt.

Kat in de Stad portretteert de markantste kroegtijgers en winkelpoezen in hun natuurlijke omgeving en tekent hun verhalen op. Geschreven met een knipoog, maar stuk voor stuk waargebeurd. Maak kennis met hotelkat Lucas die een voetenfestisj heeft, goudsmid-kat Tijger die regelmatig haar staart in de fik ziet vliegen en worstenverslinder Peter die in een natuurvoedingswinkel woont. In het boek wordt de voorganger van Peter ook nog genoemd, Rismo. Rismo werd in 2011 voor de reportage in Biojournaal vastgelegd:


Rismo, de voorganger van Peter.

Het is voor het eerst dat Kat in de Stad naar Amsterdam komt, na drie succesvolle Utrechtse edities die lovend werden ontvangen en inmiddels zijn uitverkocht. Deze hardcover-uitgave bundelt bijzondere verhalen en foto's van meer dan veertig stadse katten. Nieuw is ook dat het boek zowel in Nederlandse als Engelse versie (Amsterdam Pubcats) verschijnt.


De cover van het boek.

Kat in de Stad
Amsterdamse kroegtijgers en winkelpoezen
ISBN 978-90-817114-2-5
Taal: Nederlands

Amsterdam Pubcats
And other feline purrsonnel
ISBN 978-90-817114-3-2
Taal: Engels

Auteurs: Maartje Kouwen (tekst), Robert van Willigenburg (fotografie).
Uitvoering: 64 pagina's, 15.5 x 21.5 centimeter, hardcover, genaaid gebonden
Taal: Nederlands of Engels
Prijs: 12,50 euro

Voor meer informatie: www.katindestad.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven