"Alternatief omdat Max niet van brood houdt"

MAX's Mueslireep is als geintje begonnen

Tholen - The Nuthouse presenteerde onlangs op de vakbeurs Foodspecialiteiten MAX's Mueslireep. Achter dit biologische tussendoortje zit een bijzonder verhaal. "Het is eigenlijk als een geintje begonnen. Max is de zoon van eigenaar Dennis. Hij houdt niet van brood en daarom zocht Dennis naar een alternatief. Na ruim een jaar ontwikkelen had Dennis het alternatief klaar: MAX's mueslirepen. De eerste repen heeft Dennis in zijn eigen keuken bereid", vertelde Noa Homburg Korzelius op de beurs.

MAX's Mueslireep is een voedzaam tussendoortje en daarmee dus voor Max hét alternatief voor brood. Nadat de repen ontwikkeld waren heeft The Nuthouse er klanten op de zuiderMRKT van laten proeven. Zij reageerden erg enthousiast op het nieuwe product van de ondernemer in noten en zuidvruchten. "Daarom besloten we om de repen op de markt te gaan brengen. Dit product is erg gaaf omdat het een verhaal heeft", aldus Noa.


Noa en Dennis op de Vakbeurs Foodspecialiteiten (30 september en 1 oktober).

Er zijn nu zes smaken: vijgen, appel/kaneel, chocolade, abrikozen, dadels en cranberry. Elke reep bevat cashewnoten, hazelnoten, walnoten, amandelen, blonde
lijnzaad, haver, ruwe rietsuiker, honing, boter en rozijnen. Afhankelijk van de reep is dit aangevuld met minstens 20 procent vijgen of appel/kaneel of chocolade of
abrikozen of dadels of cranberry. Alle ingrediënten zijn volledig biologisch.

The Nuthouse heeft de verpakking bewust vrij basic gehouden. Noa: "We vinden het belangrijk dat je ziet wat je eet. Daarom is de verpakking doorzichtig. Qua smaak zijn de repen heel smeuïg. Dennis ging voor een gezond tussendoortje, maar de insteek was vooral dat het heel lekker moet zijn."


Vijf van de repen op een rij: cranberry, vijgen, dadels, appel/kaneel en abrikozen.

De repen worden in Spanje geproduceerd. "Ze worden ook meteen daar gecertificeerd", vertelt Dennis. "Dit is voor ons ook een extra controlemiddel omdat een deel van de grondstoffen door de fabriek ingekocht wordt." Dennis heeft samen met een vriend een notenwinkel in Spanje, vlakbij Jijona, de nougatstreek. Nougat is een vers geproduceerd natuurproduct en dus seizoensgebonden. "De fabrieken stonden stil in het voorjaar tot en met de zomer. Daarom zag ik een kans en besloot ik samen met Ruben, de eigenaar van de fabriek, de reep te verfijnen en daar te gaan produceren."

Voor meer informatie: www.thenuthouse.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven