Jutka Halberstadt (schrijfster 'Het voedsellabyrint'):

"Biologisch vlees wel diervriendelijker, niet gezonder"

Gezond eten is ook een kwestie van gewoon je gezond verstand gebruiken. Dat benadrukken Jutka Halberstadt en Jaap Seidell, schrijvers van het boek 'Het voedsellabyrint'.

Beide voedselwetenschappers proberen daarin enige helderheid te verschaffen in het woud van adviezen over wat nu wel en niet gezond is om te eten. En terwijl een kleine groep bijna obsessief met voeding bezig is, interesseren dit soort vragen een heel grote groep helemaal niet. Seidell en Halberstadt hopen een steentje te kunnen bijdragen aan deze 'mismatch'.

Jutka gaat desgevraagd wat dieper in op de opmerking dat biologisch vlees niet gezonder is dan niet-biologisch vlees. Jutka: "Het is wel fijner voor het dier. Dus we zeggen niet dat je het niet moet eten. Dat is wel prima dat je het eet. Maar je moet niet denken dat je er opeens heel gezond van zult worden."

Jaap: "Dit boek laat zien hoe onze voedingsgewoonten tot stand en wat kun je er eigenlijk aan doen? Het boek is vooral bedoeld om te begrijpen waarom heel veel mensen eigenlijk helemaal geen gezond leven kunnen leiden. Ze leiden een ongezond leven omdat ze veel stress, in een armoedige situatie zitten en omdat er van alles mis is in hun voedselomgeving omdat ze niet geleerd hebben hoe het moet."

Klik hier om het fragment te beluisteren.

Bron: Radio 1
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven