O.a. bio-winkel Arteka

'Duurzaamste onderneming van Heemstede': 4 winnaars

Vorig jaar streden er nog 14 bedrijven om de titel 'duurzaamste onderneming van Heemstede', dit jaar waren er slechts vier aanmeldingen. En dat terwijl de toelatingscriteria vrij ruim waren, want ook bedrijven die hier wel actief zijn, maar niet gevestigd, konden meedingen.

Wethouder Ates (HBB) reikte met de winnaar van vorig jaar, Jos Huijbregts van Bakker van Vessem, de prijzen uit die beschikbaar waren gesteld door plaatselijke milieubewuste ondernemers. Volgens de jury, waarin ook leerlingen van Hageveld zitting hadden, was het moeilijk om een keus te maken, daarom werd iedereen tot winnaar uitgeroepen.

De winnaars zijn Merks (zuinig met energie, goede afvalscheiding en recycling), Chocolaterie van Dam (zelfs de ijslepeltjes zijn biologisch afbreekbaar), BeeBox (lokale biologische producten aan huis afgeleverd) en de biologische winkel Arteka (een duurzame bedrijfsvoering met Fairtrade producten). De wethouder moedigt de winnaars aan om hun visie uit te dragen zodat Heemstede nog duurzamer wordt.

Leerlingen van Hageveld voerden gesprekken bij de deelnemers, waarbij niet alleen werd gekeken naar de duurzame werkwijze en genomen maatregelen, maar ook naar de visie van de ondernemer op duurzaamheid. De 3 p's (People, Planet en Profit) vormden de peilers.

Op zaterdag 11 oktober, de dag van de duurzaamheid, hield MVO Heemstede wederom een duurzaamheidmarkt met een flink aantal kramen. Basisschool Icarus stalde van afval vervaardigde kunst- en gebruiksvoorwerpen uit. Bij de stand van de Meerlanden werd uitleg gegeven over afvalscheiding en verwerking.

Verfhandel Ree, Stadshout Kennemerland, Slagerij van der Geest, Stichting Kom in Mijn Tuin, Chocolaterie van Dam, Profilecenter/Autoschade Merks, CNG net (biogas), Tonzon vloerisolatie, Dorcas, The Vintage Store, het Verbindingsgeschenk, Humana en Beebox waren met een stand aanwezig. En er was biologische honing van Niek en Timo, die op jonge leeftijd vrijwilligers werden bij kinderboerderij 't Molentje. Hun interesse om imker te worden werd gewekt door Pim Lemmers.

Bron: Dichtbij - Zuid-Kennemerland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven