Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Vooral veel jonge gezinnen uit de steden"

Schuttershof trekt 800 bezoekers op AH Boerendag

Tholen - Voor het eerst mochten ook diverse varkensbedrijven de deuren openen tijdens de Boerendag van Albert Heijn. AH Boerendag is de open dag op bedrijven van de agrarische leveranciers van Albert Heijn. Vion heeft zes leveranciers van varkens gevraagd om mee te doen aan de open dag, waaronder drie biologische bedrijven: Schuttershof van de familie Groeneveld in Well, EKOVAR Wennekers in Schagen en de Bosmanhoeve van de familie Boeijink in Ruurlo.


Links: biggen knuffelen. Rechtsboven: ook de winkel was zaterdag open. Rechtsonder: kinderen konden zich als hun favoriete boerderijdier laten schminken.

Herbert Groeneveld van Biologische Boerderij Schuttershof vertelt dat de varkenshouderij op een heel goede opkomst kon rekenen. "We hebben zo'n 800 mensen op bezoek gehad. We kregen vanuit De Groene Weg het verzoek om mee te doen aan de Boerendag om zo het biologische varkensvlees te promoten", aldus Herbert. De varkenshouderijen maakten tot nu toe dus geen deel uit van de AH Boerendag. Herbert heeft hier de volgende verklaring voor: "Er zijn maar een paar gangbare bedrijven geschikt voor zo'n open dag, omdat zij de beschikking hebben over zogenaamde zichtstallen. Daarom zijn er voor deze editie ook diverse biologische bedrijven gevraagd. Voor biologische bedrijven is het toch wat gebruikelijker om de deuren te openen voor het publiek."



Hij geeft aan dat ze tijdens de AH Boerendag ander publiek mochten verwelkomen dan op een gewone open dag. "We hebben die jaar al twee andere open dagen gehouden. Daar komen toch vooral veel mensen uit de streek op af. Dit keer kwamen de bezoekers met name van verder weg. Er zaten vooral veel jonge gezinnen uit de steden tussen. Deze mensen zijn wel net zo geïnteresseerd als de mensen uit de omgeving, maar hadden duidelijk wel wat minder voorkennis." Deelname aan de AH Boerendag is voor Herbert in principe voor herhaling vatbaar. "Het was heel leuk. De bezoekers vonden het ook erg bijzonder om met de biggen te mogen knuffelen."



Voor meer informatie:

Herbert Groeneveld
Biologische Boerderij Schuttershof
Maaijenstraat 38
5325 XH Well
073 5995824
info@boerderijschuttershof.nl
www.boerderijschuttershof.nl