Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kennisnetwerk Natuurboeren druk bezocht

Natuurboeren verbinden pachters en natuurorganisaties

Op 9 oktober is de eerste druk bezochte bijeenkomst van het Kennisnetwerk Natuurboeren gehouden bij natuurderij Keizersrande in Diepenveen (Overijssel). In het driejarige project 'Natuur naar de markt' gaan natuurboeren van Stichting Natuurboer uit de Buurt met de natuurorganisaties in Overijssel uitzoeken hoe ze het best kunnen samenwerken bij goed beheer van natuur. Ruim 50 pachters van natuurgronden, natuurboeren en vertegenwoordigers van natuurorganisaties gingen in gesprek over begrazing en maaibeheer en wat er nodig is om goed samen te kunnen werken.

Udo Prins van het Louis Bolk instituut discussieerde met Annette Harberink van natuurderij Keizersrande, Herman Menkveld die natuurterreinen aan de IJsel beheert, en Piet Greeve van Staatsbosbeheer.

"Het geheim van goede samenwerking is: regelmatig koffiedrinken met elkaar en dan bespreken hoe je een terrein het best kunt beheren", meent Piet Greeve. "Belangrijk is dat je je inleeft in de ander en basiskennis hebt van flora en fauna. Nu is er nog vaak weinig aandacht voor elkaar en krijgt de pachter een contract over wat hij moet doen en laten zonder informatie over het waarom, en waar dit toe moet leiden."

De deelnemers waren het er over eens dat het kennisnetwerk kan leiden tot meer begrip voor elkaar en meer kennis van pachters over natuurbeheer. Samenwerking levert op die manier voordelen op voor de natuur, de natuurorganisaties en de pachters.

In december is er een volgende bijeenkomst van Kennisnetwerk Natuurboeren.

Voor meer informatie: www.natuurboeren.nl
Publicatiedatum: