Bionext en Nederlandse ambassade organiseren bezoekersdag naar Delhaize (België)

Op 6 november 2014 organiseert Bionext in samenwerking met de Nederlandse ambassade in België een bezoekersdag naar België, naar retailer Delhaize en een bezoek aan Bioforum, de Belgische belangenorganisatie voor de biologische sector. Met deze handelsmissie wil de organisatie nieuwe kansen laten zien en creëren voor marktontwikkeling van de Nederlandse bio-branche.

Delhaize behoort tot de top 3 van Belgische retailers en heeft een marktaandeel van 25,5%. Delhaize was 25 jaar geleden de pionier in het bio-segment in supermarkten. Vandaag heeft de retailer 563 soorten bio in de aanbieding.

In november 2013 heeft een delegatie van Nederlandse bio-ondernemers onder de vlag van Bionext deelgenomen aan een handelsmissie naar Zuid-Duitsland. De ondernemersgroep heeft hiermee goede contacten kunnen leggen met mogelijk nieuwe afnemers in het supermarkt- en groothandelskanaal. Graag willen de organisatoren voortbouwen op deze succesvolle missie met deze bezoekersdag.

Het concept programma voor deze dag is als volgt:

Ochtend: bezoek aan Bioforum Vlaanderen in Antwerpen
12:00–13:00 uur: lunch (locatie nader te bepalen)
14:00–14:30 uur Verwelkoming en presentatie/voorstelling Delhaize
14:30–15:00 uur Speed voorstellingsronde deelnemers (wie, wat, waar)
15:00–15:45 uur Bezoek verpakkingsbedrijf van Delhaize
15:45–17:00 uur 1 op 1 gesprekken
+/- 17:00 uur Afsluitende drink
+/- 18:00 uur Aanvang terugreis

Delhaize heeft aangegeven behoefte te hebben aan diverse groenten en fruit. Delhaize heeft als voorwaarde gesteld in gesprek te willen gaan met bedrijven die dagelijks aan Delhaize kunnen leveren. Het kan zijn dat tijdens de eerste twee programma onderdelen er concurrenten aanwezig zijn, maar de gesprekken vinden 1 op 1 plaats.

De reis wordt begeleid door:
  • Paulien Veerman, uitvoerend secretaris VBP en manager projecten Bionext.
  • Caroline Schauvlieger, Landbouwadviseur, Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in België (Brussel).

Uw kosten voor deelname: VBP leden 175 euro, niet leden: 250 euro. Dit is inclusief een lunch, maar exclusief reiskosten. Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 15 bedrijven.

Wilt u zeker zijn van uw deelname? Stuur dan zo snel mogelijk een reactie naar Paulien Veerman via paulien@vbpbiologisch.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven