"De rest van de knolselderij laten we nog even staan"

Knolselderij- en wortelenoogst van start bij Biostee

Tholen - Als biologische akkerbouwer is je planning sterk afhankelijk van de natuurlijke omstandigheden. Dat merken ze bij het biologische akkerbouw- en groenteteeltbedrijf Biostee in Zuid-Beijerland momenteel ook. De oogst van de biologische knolselderij komt dit jaar namelijk wat later op gang, terwijl de wortelen juist eerder van het land gehaald moeten worden. "Het is moeilijk te verklaren waarom de knolselderij dit keer later rijp is. Elk jaar zit er wel een paar weken verschil tussen. Dit kan heel diverse oorzaken hebben. Misschien hebben de planten op een cruciaal moment in de groeiperiode te weinig vocht gehad of meerdere donkere dagen", vertelt Ard van Gaalen.


De knolselderij.

De knolselderij-oogst is dinsdag 7 oktober van start gegaan. "Dit is een paar weken later dan normaal. We hebben nu alvast een gedeelte geoogst, dat al op goed aan de maat was, zo rond de kilo. Daardoor kunnen we in ieder geval alvast knolselderij gaan leveren. De vraag naar knolselderij komt in deze periode van het jaar altijd weer goed op gang", aldus Ard. Hij geeft aan dat ze de rest van de knolselderij nog een paar weken laten staan. "Deze zijn nog niet helemaal aan de maat, ze hebben nog even nodig."
 

De wortelenoogst is ook van start gegaan.

Vanmorgen was Ard druk met het oogsten van wortelen. "In tegenstelling tot de knolselderij is de peenoogst juist een paar weken vroeger dan anders begonnen. De wortelen waren dit jaar een paar weken vroeger rijp dan we gewend zijn, daarom zijn we ze maar gewoon gaan oogsten." De mannen hebben het er maar druk mee: "Er gaan tien tot vijftien vrachtauto's per dag weg met onze wortelen. Dit komt neer op zo'n 350 kisten per dag."Ard runt Biostee samen met Arian de Jong en Pieter Hugo Visser. Biostee is ontstaan door samenvoeging van hun drie individuele akkerbouwbedrijven. Biostee zet de producten in eigen beheer af. Zo wassen sorteren ze de knolselderij en de peen zelf. De producten worden vervolgens verpakt in zakken van 5, 10 en 25 kilo en in big bags.

Voor meer informatie:

Ard van Gaalen
Biostee
Molendijk 121
3284 LH Zuid-Beijerland
06 53335662
Ard@biostee.nl
www.biostee.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.