8 november 'Samen voor Duurzaam'

Bio-proeverij en duurzame markt in Mijdrecht

Op zoek naar tips voor het verlagen van het energieverbruik in de woning? Behoefte aan informatie van lokale ondernemers over bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen? Overweegt u de aanschaf van een elektrische auto en wilt u daar meer over weten? Of wilt u juist meer weten en proeven van biologische - en streekproducten? Kom dan zaterdag 8 november tussen 11:00 en 15:00 uur naar de duurzame markt en biologische proeverij 'Samen voor Duurzaam' op het Raadhuisplein en het gemeentehuis in Mijdrecht.

Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseert de gemeente een evenement dat geheel in het teken staat van duurzaamheid en dat verschillende onderdelen bevat. Tijdens de duurzame markt en biologische proeverij is er een reeks aan lokale bedrijven aanwezig. Zij laten op het gebied van energie hun producten zien, variërend van zonnepanelen tot hoogrendementsketels. Daarnaast kunnen bezoekers proeven van biologische- en streekproducten en zijn er bedrijven die hun streekproducten en Fair Trade producten aanbieden. Op het Raadhuisplein laten dealers elektrische auto's, elektrische scooters en elektrische apparatuur zien.

Bezoekers van Samen voor Duurzaam kunnen tijdens de dag in gesprek gaan met andere inwoners, die vertellen hoe zij hun woning duurzamer hebben gemaakt. Zij zijn meestal al langere tijd bezig met het nemen van duurzame maatregelen in en rond hun woning en maken bijvoorbeeld gebruik van zonnepanelen, warmte-koude opslag (WKO) en voorzien zelf in hun energievoorziening. Deze zogenaamde 'koplopers' vertellen tijdens de dag over hun ervaringen en geven u desgewenst tips.

Wethouder David Moolenburgh zal het evenement om 11:00 uur openen op het Raadhuisplein. Bartho Braat - inwoner van Abcoude en beter bekend als Jef Alberts uit de populaire serie 'Goede Tijden Slechte Tijden' – vertelt aansluitend waarom hij duurzaamheid zo belangrijk vindt en wat hij als inwoner doet om te zorgen voor een duurzame ontwikkeling binnen Nederland. Vanaf 11:30 uur zijn er presentaties van lokale ondernemers en inwoners over energiebesparing, digitale (bespaar)mogelijkheden en biologische producten. Deze presentaties vinden plaats in het gemeentehuis, de inloop is vrij.

Om 14:00 uur reikt wethouder David Moolenburgh de Samen voor Duurzaam-prijs uit. De prijs wordt uitgereikt aan inwoners of organisaties die hun ideeën op het gebied van duurzaamheid hebben omgezet in concrete plannen. Vorig jaar is de prijs voor het eerst uitgereikt.

Tussen 11:00 en 15:00 uur is iedereen welkom om de verschillende kramen en stands te bezoeken. De volgende bedrijven en instellingen zijn aanwezig met diensten, producten en biologische- en streekproducten:

Energiebesparing en duurzame energie
Hopman Bouw Mijdrecht BV
Van de Heuvel CV
Van der Wilt
HGT geveltechniek
JDG Zonnesystemen
Triplesol
Lowe-europe
Pellet kachels Ter Aar

Elektrisch vervoer en apparatuur
Toyota Automobielbedrijf Van Ekris
Mitsubishi Autobedrijf Van Yperen
Van Dolder tweewielers
Den Bleker

Hergebruik, Fair Trade, educatie en digitale (bespaar)mogelijkheden
Kringkoop
Stuurgroep Fairtrade
NME
A-side Media BV

Biologische proeverij
David Hague
Anna Haen
St. Groen en doen
Fruitpaleis Wilnis
Vinkeveen Haven
Boerderij Hartstocht

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven