Productie stijgt komende 10 maanden met 20%

Zonnige toekomst voor bio-bananen in Dominicaanse Republiek

Asexbam, de Dominicaanse Producentenvereniging van bananen voor export, produceert momenteel zowel conventionele, biologische en fairtrade-bananen. De nadruk ligt op de laatstgenoemde categorie. "Dit project is al gestart in 1940 door wat nu Chiquita is", vertelt Ramón Fana.

De Dominicaanse Republiek is nu één van de grootste producenten en concurreert rechtstreeks met landen als Costa Rica en Ecuador. Asexbam heeft een productiecapaciteit van 380.000 dozen van klasse I bananen, waarvan 90% naar Europa en 10% naar de VS wordt geëxporteerd.Volgens Fana resulteren het klimaat en de zonuren in de Dominicaanse Republiek tot één van de zoetste bananen ter wereld. "Maar liefst 70% van onze productie is biologisch. Hiermee is de Dominicaanse Republiek één van de grootste producenten van biologische bananen. De prijs ligt weliswaar hoger, maar de vraag is erg goed."

De komende tien maanden verwacht Asexbam de productie met ongeveer 20% te verhogen. Met ingang van januari 2015 verwacht men dat de garantieprijs van $9,60 per 18,4 kilogram doos zal verhogen. "Er is een toenemende belangstelling van multinationals als Chiquita en steun van de regering die vertrouwen hebben in de rooskleurige toekomst van de bananenteelt in dit land."

Voor meer informatie:

Asexbam
Ramon Fana
Tel. 829 247 1129

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven