Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kunstenares brengt duurzame campus Erasmus Universiteit in beeld

De Erasmus Universiteit is best duurzaam, maar straalt dat te weinig uit. Daarom komt kunstenares Marilyn Sonneveld op de Dag van de Duurzaamheid, vrijdag 10 oktober, tekeningen maken om duurzame initiatieven op campus in beeld te brengen.

"De universiteit heeft niet echt een goed imago wat betreft duurzaamheid, terwijl we best veel duurzame activiteiten op de campus hebben", zegt Eva Rood, projectleider van de werkgroep Duurzaamheid. "Het probleem is dat we mensen niet vertellen dat die initiatieven er zijn. Daarom doen we nu mee aan de Dag van de Duurzaamheid." De Rotterdamse kunstenares Marilyn Sonneveld moet daar verandering in brengen. Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, komt zij tekeningen maken van verschillende duurzame projecten op de campus.

Wc's zonder water

Een definitieve selectie van duurzaamheidsprojecten die worden afgebeeld is nog niet bekend, maar in aanmerking komen bijvoorbeeld de urinoirs die doorspoelen zonder water en de warmte-koudeopslag in het Erasmus Paviljoen. Ook de servers op de zeventiende verdieping van het T-gebouw, die gekoeld worden door het openen van de ramen in plaats van de installatie van stroom vretende koelsystemen, zijn een potentiƫle bron voor een tekening. "En ik denk dat veel mensen die nieuw zijn op de campus de nieuwste zonnepanelen ook nog niet hebben gezien", vult Rood aan.

De kunstwerken die de aan de Willem de Kooning Academie afgestudeerde Sonneveld van de groene plekken op de campus maakt, worden na '10/10' geƫxposeerd in het Erasmus Paviljoen en gedeeld op de duurzaamheidswebsite van de universiteit. EvR

Bron: EM.Online
Publicatiedatum: