Het Zonnelied en Willem&Drees vullen kistje voor prijswinnaars Postcode Loterij

Geluk, gezond eten en een goed gevoel gaan samen. Sterker nog: het past allemaal bij elkaar in een kistje! Deelnemers van de Nationale Postcode Loterij maken kans op zo'n kist, gevuld met groente en fruit van Willem&Drees en brood van de ambachtelijke biologische bakkerij Het Zonnelied. Dat betekent lekker eten zonder bijsmaak.

Eerlijk mensenwerk

Willem&Drees werkt samen met geselecteerde fruitkwekers en groentetelers met een groen hart. Los van de massa zoeken zij naar wegen om milieuvriendelijker te werken. Dus seizoensgebonden groente en fruit, voor afnemers in de buurt. Een aanpak met een persoonlijk tintje, want de klant mag best weten wie dat lekkers van het land heeft gehaald. En dat ieder product het resultaat is van eerlijk mensenwerk. Omdat de Postcode Loterij óók oog heeft voor milieu, gezondheid en eerlijk delen, verrast de loterij haar deelnemers graag met zo'n gezonde verrassing.


Ambachtelijk broodje

Het verrassingskistje is nu extra lekker, want behalve groente en fruit vinden winnaars nu ook ambachtelijk gebakken brood in hun gezonde pakket: een brood gebakken door het team van bakkerij Het Zonnelied in Flevoland. Hier werken de bakkers met graan van eigen land, want de akkers van zorgboerderij De Zonnehoeve liggen naast de bakkerij. "We gebruiken alleen maar biologische ingrediënten, dus puur natuur", zegt bakker Martin Alberti. Bij een rondleiding langs de ovens en de deegmengers vertelt hij dat hij hier al 27 jaar graag werkt.

Lekker geurtje

Speciaal voor de winnaars van de Postcode Loterij ontwikkelde Martin een eigen brood gevuld met smakelijke maïsvlokken. Ieder brood is bedekt met een mengsel van tien zaden. "Zodra je de zak opent, ruik je de geur van onze bakkerij", vertelt Martin. "Je kunt het brood zó eten, maar als je hem thuis afbakt, is-ie nóg knapperiger en krijgt hij ook de ideale kleur. Zo proef je de pure smaak."

Met zorg gebakken

Niet alleen de werkwijze is bijzonder, ook het team van de bakkerij heeft een eigen karakter. Martin is omringd door medewerkers die zorg en begeleiding nodig hebben. De één werkt vanuit zijn rolstoel, de ander vraagt om extra aandacht. "Voor het handwerk en het inpakken kan ik altijd een beroep doen op deze jongens. Daarom zeg ik vaak: ons brood is met zorg gebakken en met zorg ingepakt."

Extra drukte

De opdracht van de Postcode Loterij betekent extra drukte voor de bakker en zijn team. Ze denken er zelfs over om een extra oven in gebruik te nemen. "Het is een welkome drukte, want er zijn veel jongens met een zorgbehoefte die ons graag komen helpen. Ook vinden we het niet erg om een uurtje vroeger te beginnen, want we hebben plezier in ons werk. En als je dan bedenkt dat je winnaars blij maakt met zo'n prijs, is iedereen gelukkig. Zo snijdt het mes aan twee kanten."

Voor meer informatie: www.postcodeloterij.nl, www.hetzonnelied.nl en www.willemendrees.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven