Nieuwe Annex groente- en vruchtgewassen bedekte teelt geplaatst

De nieuwe Annex voor groenten en vruchtgewassen bedekte teelten is geplaatst. Deze Annex is geldig vanaf 1 oktober. Sla en bindsla zijn van categorie 1 naar 2 gegaan omdat het aanbod is afgenomen. Bladmosterdsla is als nieuw subgewas opgenomen in categorie 2.

Uitgangsmateriaal voor de biologische teelt van gewassen, zoals zaaizaad, plantgoed, stekken en pootgoed moet van biologische oorsprong zijn. Dit uitgangsmateriaal is biologisch geteeld en mag daarna niet behandeld zijn met chemische middelen. De productie van zaaizaad en vegetatief teeltmateriaal voor de biologische teelt vindt altijd plaats in biologische grond en volledig volgens de biologische productievoorschriften.

Naktuinbouw houdt op verzoek van het ministerie van Economische Zaken de beschikbaarheid bij van biologisch uitgangsmateriaal. Binnen gewassen staan de beschikbare rassen vermeld en bij welke leverancier dit materiaal verkregen kan worden. Jaarlijks wordt door de expertgroepen van telers en kwekers het biologisch aanbod beoordeeld. Op basis van objectieve criteria worden (sub)gewassen in een categorie ingedeeld.

Klik hier voor de Annex voor groenten en vruchtgewassen bedekte teelten.

Bron: AgriHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.