"Productie is in goede handen bij Zonnemaire"

BioBite nu landelijk verkrijgbaar

Tholen - De BioBite's van het bedrijf BioBite zijn vanaf oktober 2014 landelijk bestelbaar. De producten worden nu bij biologische bakkerij Van der Westen (Zonnemaire) in Waspik gebakken. BioBite is gemaakt van haver, gierst en rijk gevuld met noten, zaden, pitten, gedroogde vruchten, bessen, specerijen en perendiksap. Biobite's zijn er in 50, 100, 350 & 650 gram, respectievelijk EnergieBite en Classic XL.
 
Susanne de Raaij, oprichter van BioBite, ziet dit als een stap naar volwassenheid: "Ik ben vanuit mijn eigen keuken begonnen met de productie van BioBite. In februari van dit jaar was ik vanwege de snelle groei al genoodzaakt om de productie uit handen te geven aan bakkerij Thedinghsweert in Kerk Avezaath. Inmiddels is de vraag zodanig toegenomen dat ik samenwerking met Van der Westen heb gezocht."
 

Susanne met de BioBite's.

Susanne geeft aan dat het bakproces bij Thedinghsweert weliswaar prima verliep, maar dat het inpakken en de distributie te veel tijd kostte. "Thedinghsweert is een kleine ambachtelijke bakkerij; dat paste in het begin helemaal in het plaatje, maar vanwege de de grotere productie moest ik een andere oplossing zoeken."
 
Half september is de eerste BioBite bij Zonnemaire geproduceerd. "Zonnemaire bakt meer producten onder private label, maar BioBite is de eerste voor wie ze dagverse producten bakken die dagelijks op de bestellijst terug te vinden zijn." Susanne had meteen een goed gevoel bij de bakkerij. "Ik kreeg een uitgebreide rondleiding van Ad van der Westen en werd enthousiast, hierdoor vertrouwde ik erop dat het recept bij hen in goede handen zou zijn. De afgelopen maanden hebben we gezamenlijk het recept geperfectioneerd. Baksels van thuis en van Thedinghsweert werden meegenomen, geproefd en getest. We hebben er veel met zijn allen van gegeten."

Het nieuwe etiket:Vanaf eind oktober is BioBite in alle 18 Estafette-winkels verkrijgbaar. Eind oktober begint ook de promotietour langs alle Organic Food For You-winkels.

Klik hier voor 'Biobite the movie'.

Voor meer informatie: Susanne@biobite.nl of 06 51992994

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven