Uitgereikt door Lutz Jacobi

Streekkeurmerk Wâldpyk voor anderhalvelijnscentrum Sûnenz

In het kader van de Week van de Smaak en de Week tegen Eenzaamheid heeft anderhalvelijnscentrum Sûnenz in Drachten vrijdagmiddag 3 oktober 'De Langste Tafel' georganiseerd. Doel was om met zoveel mogelijk mensen aan tafel een gezellige maaltijd van Wâldbeantsjes uit De Friese Wouden te nuttigen. 600 mensen schoven aan. Landelijk de grootste van alle 'langste tafel' activiteiten in Nederland. En omdat Sûnenz een revolutionair concept heeft waarbij ze gebruik maakt van zoveel mogelijk biologische en regionale producten heeft Tweede Kamerlid Lutz Jacobi vrijdagmiddag 3 oktober ook het certificaat van streekkeurmerk Wâldpyk aan het centrum uitgereikt. Sûnenz is hiermee het eerste anderhalvelijnscentrum met dit keurmerk.
 


'Skippersmiel' heette de maaltijd. 600 mensen bestaande uit cliënten en medewerkers van Sûnenz, belangstellenden en omwonenden, vele genodigden, Lutz Jacobi en Wâldpyk-ambassadeur en Fries actrice Tet Rozendal genoten van een soepje van knolselderij, een hoofdmaaltijd met Wâldbeantsjes en Wâldgieltsjes en griesmeel brûlée met een bolletje ijs gemaakt door meester-kok Albert Kooy. De hoofdmaaltijd bestond uit bonen, uiteraard echte Wâldbeantsjes uit De Wâlden, omdat bonen en peulvruchten het thema is van de landelijke Week van de Smaak. En met maar liefst 600 mensen aan tafel gaven Sûnenz en aanwezigen een signaal richting de maatschappij dat eenzaamheid een onderschat probleem is. Doel van de Week tegen Eenzaamheid is om eenzaamheid te (h)erkennen en op tijd te handelen.
 

Sûnenz: samen gezond!

Sûnenz is een anderhalvelijnscentrum dat actief en op een leuke manier ouderen fit en gezond wil houden en de mogelijkheden en leuke kanten van het ouder worden wil laten zien en laten ervaren. Sûnenz heeft vier verschillende onderdelen: het gezondheids-, vitaliteits-, horeca- en winkelplein. Op het gezondheidsplein kunnen mensen terecht voor advies, diagnose en kleine behandelingen of ingrepen. Het vitaliteitsplein biedt onder andere sportieve, culturele en muzikale activiteiten waarbij ook een fysio- en ergotherapeut actief zijn. Bij het horeca- en winkelplein is voeding erg belangrijk. Geen ingevroren voedsel dat alleen opgewarmd hoeft te worden in de keuken, maar verse biologische producten en zoveel mogelijk uit de eigen streek. "Een initiatief als Sûnenz kan eigenlijk alleen maar in De Wâlden ontstaan. Sûnenz is gezondheidszorg 'anders dan anders' en dat past exact bij De Friese Wouden en het karakter van de Wâldpyk, zoals de bewoners van onze streek worden genoemd. Het totaalconcept is zo goed dat dat op zichzelf al kan worden gecertificeerd met het streekkeurmerk, maar ook de streekeigenheid springt er boven uit", aldus Jan de Boer van Stichting Wrâldfrucht, eigenaar van het streekkeurmerk Wâldpyk.Voor meer informatie: www.waldpyk.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven