Demodag gras-rode klaver goed bezocht

Biologische en gangbaar werkende veehouders konden op 19 september jongtleden de rode-klaverrassenproef in Esbeek (N-B) bekijken op het biologische melkveebedrijf van Marco van Liere.

Biologische en gangbaar werkende veehouders konden op 19 september jongstleden de rode-klaverrassenproef in Esbeek (N-B) bekijken op het biologische melkveebedrijf van Marco van Liere. Ook kregen zij de eerste onderzoeksresultaten en de verschillen in productie, voederwaarde en persistentie gepresenteerd. Na een proef over een periode van drie jaar blijkt dat vooral de vier Mattenklee-rassen zich goed handhaven wat betreft klaveraandeel. De vier zogenoemde Ackerklee-rassen beginnen na drie jaar iets terug te lopen in klaveraandeel. De dag werd georganiseerd door het Louis Bolk Instituut.


Linksboven: Jan de Wit van het Louis Bolk Instituut licht eerste onderzoeksresultaten van de gras-rodeklaver proef toe.

Klaverrassen vergelijken

Gras-rode klaver is eenvoudig in het beheer en heeft - dankzij de hoge eiwitproductie - grote potentie voor het melkveebedrijf. Belangrijk knelpunt is echter de beperkte levensduur van rode klaver (3 tot 6 jaar). Sinds drie jaar worden daarom in de veldproef van het Louis Bolk Instituut in Esbeek acht klaverrassen vergeleken van onder andere Barenbrug, DSV-zaden, Limagrain en Innoseeds op hun productie, voederwaarde en persistentie. De uiteindelijke resultaten van de proef worden eind 2015 gepubliceerd

Voor meer informatie: www.klaverklimaat.nl of neem contact op met Nick van Eekeren, Louis Bolk Instituut of Jan de Wit, Louis Bolk Instituut.

Bron: bioKennis

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven