Initiatief van food-investeerder Pulsar Network Capital

Sustainable Food Fund van start

Investeerder en onafhankelijke participatiemaatschappij in gezonde & duurzame voeding Pulsar Network Capital start - na ruim een jaar van voorbereiding – met het Sustainable Food Fund: een nieuw investingsfonds met een beoogd fondskapitaal van €75 miljoen. Dit is het eerste fonds met 100% focus op gezonde en duurzame voeding.

Het fonds heeft als doel te investeren in zo'n 15 tot 20 innovatieve en groeiende bedrijven in de segmenten sustainable food, nutrition, foodtech en agritech. Deze bedrijven moeten de potentie hebben om een waardevolle en winstgevende bijdrage te leveren aan een gezonde, transparante en duurzame voedselketen. Het team van Pulsar Network Capital gelooft dat dit uiteindelijk zal leiden tot een duurzame voedselketen en een gezonder voedselpatroon.

Daarom zal het fonds alleen participeren in 'veelbelovende' ondernemingen met een hoog renderend bedrijfsmodel en een focus op de creatie van sociale en/of duurzame innovatie(s) in de voedingsindustrie. Het fondsmanagement verwacht vooral succes te kunnen boeken door met hun branchekennis en hands-on aanpak haar portfoliobedrijven te transformeren tot internationale spelers en marktleiders.

De markt voor gezonde voeding groeit thans met meer dan 20% per jaar naar meer dan US$ 1 biljoen in 2017. Het fond is één van de eerste gespecialiseerde spelers in deze groeimarkt en biedt daarmee een vruchtbare bodem voor gezond rendement. Naast een marktconform financieel rendement, biedt het Sustainable Food Fund een meetbare Return-on-Impact op het gebied van: verduurzaming, MVO, innovatie en gezondheid.

Om het fondsmanagement en de hands-on aanpak van het fonds succesvol te laten verlopen, is in de afgelopen maanden het management team van Pulsar Network Capital uitgebreid met een senior partner met 25+ jaar managementervaring in de voedingsindustrie. Daarnaast is het team door de komst van twee ervaren investment partners gegroeid naar 5 personen. Beide hebben een succesvol trackrecord opgebouwd bij onder meer NPM Capital, PPM Oost, ING Bank en F. Van Lanschot Bankiers.

Duurzame en structurele innovaties

Doordat de wereldbevolking blijft groeien en meer dan 75% van alle ziekten en aandoeningen voeding gerelateerd zijn, wordt gezond en duurzaam voedsel steeds schaarser. De huidige en toekomstige uitdagingen in de voedselketen, de gezondheidzorg en het leefmilieu, vragen om duurzame, gezonde en structurele innovaties.

Participeren in 'veelbelovende' ondernemingen met een hoog renderend bedrijfsmodel en een focus op de creatie van sociale en/of duurzame innovatie(s) levert deze bijdrage. Dit biedt grote kansen voor ons fonds; gericht op het investeren in veelbelovende innovatieve ondernemingen, met als thema: Healthy & Sustainable Food & Nutrition.

Omgekeerde wereld

"In juni 2013 werd mij na afloop van het door ons georganiseerde investeerdersforum 'Sustainable Food & Nutrition' door diverse bankiers en collega-investeerders geadviseerd om een fonds te starten dat specifiek gericht is op duurzame en gezonde voeding", aldus oprichter en managing partner Patrick Driessen.

Hij vervolgt: "In plaats van eerst geld op te gaan halen voor het fonds zoals de meeste fondsmanagers doen, ben ik samen met mijn team eerst begonnen met het opbouwen van een portfolio. Op het moment dat de beoogde portfolio vorm begon te krijgen, ben ik ons team verder uit gaan breiden met een aantal zeer gedreven, ervaren en ondernemende investeringsmanagers. Nu we als team goed op elkaar zijn ingespeeld en wij de portfolio en het aantal strategische partnerships aan het uitbreiden zijn, is de tijd rijp om de deur te openen voor mede-investeerders die naast een goed financieel rendement ook een bijdrage willen leveren aan een gezondere wereld”.

Driessen: "Ons primaire doel is het structureel helpen optimaliseren van de voedselketen om daarmee een significante bijdrage te leveren aan het voorkomen en terugdringen van ziekten en aandoeningen; daar moeten onze mede-investeerders ook een goed gevoel bij hebben!"

Het Sustainable Food Fund staat vanaf nu open voor deelnemingen van HNWI's, family offices en institutionele investeerders.

Voor meer informatie: www.pulsarnetworkcapital.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven