Beste vegetarische restaurant van de Benelux

Gault&Millau 'Best veggie award 2015' voor De Eetstee

Tholen - Maandag 29 september is de nieuwe groene Gault&Millau-gids 2015 Benelux gepresenteerd. Dit betekende goed nieuws voor vegetarisch en biologisch restaurant De Eetstee in Amersfoort. De Eetstee werd namelijk uitgeroepen tot het beste vegetarische restaurant van de Benelux 2015. "Dit jaar worden er voor het eerst naast de beste groenterestaurants van de Benelux ook bijzondere groenterestaurants in vier categorieën gehonoreerd. De 'Best veggie award' is er daar één van. We vinden het super dat we gewonnen hebben. Het boek is gisteren in Mechelen overhandigd aan onze chef-kok en eigenaar Jeroen Bakker", vertelt bedrijfsleider Mario Bosveld.

De Eetstee is gevestigd in het historische centrum van Amersfoort. "In ons restaurant werken we voornamelijk met lokale en seizoensgebonden producten. Het doet ons erg veel wanneer wij van gasten horen dat zij het zo bijzonder vinden wat wij met groenten en fruit kunnen bereiden. Het geeft ook mooie pure smaken." Mario schat het bio-aandeel bij De Eetstee op 95 procent. "Alleen de frisdranken zijn niet biologisch en sommige producten zijn niet biologisch verkrijgbaar."


Jeroen Bakker (tweede van links) met de gids.

In de gids staat de volgende toelichting over Best Veggie Award 2015 voor De Eetstee:

Tien jaar geleden begon Jeroen Bakker met De Eetstee als vegetarisch huiskamerrestaurant. In 2007 verhuisde hij naar het centrum van Amersfoort en werd De Eetstee een volwaardig restaurant. Zijn zonnige keuken is volledig gebaseerd op groenten die hij op verschillende manieren combineert zodat spannende en verrassende combinaties en opmerkelijke structuren op het bord komen. Jeroen is bovendien een immer creatieve chef die zijn culinaire ervaringen in zijn restaurant, blogs en allerlei activiteiten deelt. Daarmee wordt zijn restaurant het beste vegetarische restaurant van de Benelux 2015.

Voor meer informatie:

Mario Bosveld
De Eetstee
Zuidsingel 66
3811 HD Amersfoort
033 4799339
Mario@eetstee.nl
www.eetstee.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven