Opnieuw gouden medaille voor Mongozo

Voor de derde maal op rij wint het Nederlandse Mongozo Premium Pilsener goud op de meest prestigieuze bierwedstrijden ter wereld, de World Beer Awards in Londen. Het pils is als enige ter wereld biologisch, fairtrade en glutenvrij gecertificeerd. Jaarlijks doen circa 600 bieren uit 32 landen in verschillende categorieën mee aan de strijd om een medaille.

Jan Fleurkens, Directeur Mongozo: "De World Beer Awards zijn de prijs der prijzen in de wereldwijde biermarkt. In 2012 sleepten we met Mongozo voor het eerst goud in de wacht. Jaar op jaar is het bijzonder spannend of het weer lukt aangezien de biersector zich in snel tempo ontwikkelt en de concurrentie groter wordt. Natuurlijk weten we dat er door ons jaren is gewerkt aan de ontwikkeling van dit pils. Het is een behoorlijke uitdaging om de smaak van een pils identiek te laten zijn aan een pils met gluten. En daar komt de biologische en fairtrade certificering nog bovenop."


Verkrijgbaarheid

De laatste jaren is de wereldwijde verkrijgbaarheid van Mongozo Premium Pilsener gegroeid naar ruim 30 landen. "De combinatie van fairtrade, biologisch én glutenvrij spreekt enorm aan. In met name landen als Canada is ons pils niet aan te slepen. Ook Nederland doet nu goed mee. Mongozo is onder andere verkrijgbaar bij Marqt, EkoPlaza en in ruim 450 filialen van Albert Heijn. Momenteel werken we er hard aan om te blijven voldoen aan de vraag. Het is historisch in de tijd van het bestaan van Mongozo dat we nu af en toe toch even zonder bier zitten", aldus Jan.

Glutenvrij

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 1 op de 100 mensen coeliakie heeft. Dit betekent een intolerantie voor gluten. 15.000 mensen in Nederland zijn lid van de Coeliakie vereniging. Het brouwproces van een glutenvrij bier kan op verschillende manieren plaatsvinden. Een uitdaging is om de smaak als een echt pils te behouden. In het brouwproces van Mongozo pilsener worden de gluten op een speciale wijze uit het bier verwijderd. Het bier wordt vervolgens gecontroleerd op gluten door een gerenommeerd laboratorium. Het gaat alleen de markt op als er minder dan 10 PPM in het bier aanwezig is en daarmee dus glutenvrij gelabeld wordt.

Over Mongozo

Mongozo bestaat sinds 1994. Sinds september 2010 is Mongozo Premium Pilsener op de markt geïntroduceerd. Naast het pils bestaat het assortiment ook uit de exotische biersmaken: Mango, Banaan, Kokosnoot, Quinua en Palmnut. Vijf van de zes bieren zijn Fairtrade gecertificeerd en herkenbaar aan het Max Havelaar keurmerk op het etiket. De ingrediënten en traditionele recepturen zijn natuurlijk en afkomstig uit exotische culturen. De bieren worden gebrouwen bij Brouwerij Huyghe.

Voor meer informatie: www.mongozo.com en www.worldbeerawards.com 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven