In de stralende zon werd de tweede editie van StreekChef gehouden tijdens de Smaak van de Streekmarkt in Amersfoort. Vier duo's en vier solo's streden in drie rondes om de titel StreekChef2014.
Alle kandidaten kookten in de derde ronde een gerecht met varkensvlees. Op de markt werd door StreekChef Melle Gerlofs een varken uitgebeend. Hij liet zien wel soort vlees waar zit en de kandidaten mochten zelf kiezen met welk deel zij een gerecht bereidden. Dit vlees is afkomstig van een biologisch varken van de Keurslager Richard van Norden uit Amersfoort. Alle overige ingrediënten zijn gesponsord door Beter Bio of zelf ingekocht door de organisatoren (melk, boter, bloem), dus ook biologisch.
Links het duo Dimitri Grossouw en dochter Zoë, rechts solo-winnares Celine Jonckheere.
Bij de duo's won een bijzonder duo: Dimitri Grossouw en dochter Zoë. Dimitri werd vorig jaar tweede, Zoë gooide hoge ogen bij de junior editie in juni dit jaar. Samen kookten ze de sterren van de hemel om een prachtig gerecht te serveren. Ze winnen een diner voor twee bij restaurant In Den Gloeiende Gerrit.
Celine Jonckheere won als solo-deelnemer. Niet alleen in haar categorie leverde dit haar een mooie prijs op - diner voor 2 bij PopUp033 - maar ze won ook nog eens de hoofdprijs: een dag haar eigen restaurant bij De Vereeniging. Celine won vanwege de bijzondere en pure smaken in haar gerecht: Mals varkensvlees met een boterzachte puree van pastinaak en gebakken aardappel.
Op 13 december is StreekChef terug op de Smaak van de Streekmarkt met de strijd tussen bedrijven. Koken en verkopen op de markt, de hoogste omzet wint. En die omzet is uiteraard bestemd voor een goed doel.
Voor meer informatie: www.streekchef.nl

Abonneren
Vacatures
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid en Data
- Junior Kwaliteitscontroleur
- Productieleider
- Salesmanager substraten West-Europa
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
- Head Grower Greenhouse Canada
- Lead Auditor Kwaliteit & Processen
- Junior account manager
- Accountmanager
Top 5 - gisteren
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
- Pipie Smits van Oyen is nieuwe voorzitter Biohuis
- Lidl zet in op biologische huismerken
- Speeltuin voor opgehokte kippen
- Groenboeren Conferentie 'Hoe dan wel?': zaterdag 4 februari op Educatorium UvU
Top 5 - afgelopen week
- PFAS gevonden in biologische eieren in Denemarken
- Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- Biologische sector is ondanks grote uitdagingen positief gestemd
- "Wij maken bio-pindakaas met hart en ziel, daarom maken wij kans tegenover het grote geld"
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
Top 5 - afgelopen maand
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA
- 2022-11-08 "Bio heeft mij enorm veranderd - in Colombia had ik er nog nooit over gehoord"
- 2022-10-10 Nieuw kookboek: Delicious Switch
- 2022-10-07 "We zetten vol in op duurzame koekjes en verpakkingen"
- 2022-10-06 Patiënten Tjongerschans eten biologisch van Botmas
- 2022-09-29 Exki krijgt 12,5 miljoen euro van overheden voor doorstart
- 2022-09-29 Pilot met True Pricing bij Triodos