In de stralende zon werd de tweede editie van StreekChef gehouden tijdens de Smaak van de Streekmarkt in Amersfoort. Vier duo's en vier solo's streden in drie rondes om de titel StreekChef2014.
Alle kandidaten kookten in de derde ronde een gerecht met varkensvlees. Op de markt werd door StreekChef Melle Gerlofs een varken uitgebeend. Hij liet zien wel soort vlees waar zit en de kandidaten mochten zelf kiezen met welk deel zij een gerecht bereidden. Dit vlees is afkomstig van een biologisch varken van de Keurslager Richard van Norden uit Amersfoort. Alle overige ingrediënten zijn gesponsord door Beter Bio of zelf ingekocht door de organisatoren (melk, boter, bloem), dus ook biologisch.
Links het duo Dimitri Grossouw en dochter Zoë, rechts solo-winnares Celine Jonckheere.
Bij de duo's won een bijzonder duo: Dimitri Grossouw en dochter Zoë. Dimitri werd vorig jaar tweede, Zoë gooide hoge ogen bij de junior editie in juni dit jaar. Samen kookten ze de sterren van de hemel om een prachtig gerecht te serveren. Ze winnen een diner voor twee bij restaurant In Den Gloeiende Gerrit.
Celine Jonckheere won als solo-deelnemer. Niet alleen in haar categorie leverde dit haar een mooie prijs op - diner voor 2 bij PopUp033 - maar ze won ook nog eens de hoofdprijs: een dag haar eigen restaurant bij De Vereeniging. Celine won vanwege de bijzondere en pure smaken in haar gerecht: Mals varkensvlees met een boterzachte puree van pastinaak en gebakken aardappel.
Op 13 december is StreekChef terug op de Smaak van de Streekmarkt met de strijd tussen bedrijven. Koken en verkopen op de markt, de hoogste omzet wint. En die omzet is uiteraard bestemd voor een goed doel.
Voor meer informatie: www.streekchef.nl
Abonneren
Vacatures
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid
- Sales Manager / Trader
- In- Verkoper Tuinplanten
- Aardbei-veredelaar
- Inkoper / Verkoper BIO groente en fruit
- New business manager
- Internationale Senior Retail Account Manager
- Mango trader
- Commercieel medewerker binnendienst
- Vestigingsmanager / Arbeidsmanager
Celine Jonckheere is StreekChef2014
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'