Celine Jonckheere is StreekChef2014

In de stralende zon werd de tweede editie van StreekChef gehouden tijdens de Smaak van de Streekmarkt in Amersfoort. Vier duo's en vier solo's streden in drie rondes om de titel StreekChef2014.

Alle kandidaten kookten in de derde ronde een gerecht met varkensvlees. Op de markt werd door StreekChef Melle Gerlofs een varken uitgebeend. Hij liet zien wel soort vlees waar zit en de kandidaten mochten zelf kiezen met welk deel zij een gerecht bereidden. Dit vlees is afkomstig van een biologisch varken van de Keurslager Richard van Norden uit Amersfoort. Alle overige ingrediënten zijn gesponsord door Beter Bio of zelf ingekocht door de organisatoren (melk, boter, bloem), dus ook biologisch.


Links het duo Dimitri Grossouw en dochter Zoë, rechts solo-winnares Celine Jonckheere.

Bij de duo's won een bijzonder duo: Dimitri Grossouw en dochter Zoë. Dimitri werd vorig jaar tweede, Zoë gooide hoge ogen bij de junior editie in juni dit jaar. Samen kookten ze de sterren van de hemel om een prachtig gerecht te serveren. Ze winnen een diner voor twee bij restaurant In Den Gloeiende Gerrit.

Celine Jonckheere won als solo-deelnemer. Niet alleen in haar categorie leverde dit haar een mooie prijs op - diner voor 2 bij PopUp033 - maar ze won ook nog eens de hoofdprijs: een dag haar eigen restaurant bij De Vereeniging. Celine won vanwege de bijzondere en pure smaken in haar gerecht: Mals varkensvlees met een boterzachte puree van pastinaak en gebakken aardappel.

Op 13 december is StreekChef terug op de Smaak van de Streekmarkt met de strijd tussen bedrijven. Koken en verkopen op de markt, de hoogste omzet wint. En die omzet is uiteraard bestemd voor een goed doel.

Voor meer informatie: www.streekchef.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven