Biologisch proeven op marktplein de Brink

Tweede editie 'Baarn gaat Biologisch': 4 oktober

Na de succesvolle markt in het voorjaar, vindt er op zaterdag 4 oktober voor de tweede keer 'Baarn gaat Biologisch op de Brink' plaats. Behalve marktkramen waar de bezoekers kunnen kennismaken met biologische producten, zijn er ook nu proeverijen, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

"De standhouders en bezoekers waren in mei zo enthousiast over het initiatief", aldus initiatiefnemer Danielle Schols van Good Food-events, "dat wij samen met Natuurwinkel De Smaak van Echt hebben besloten de biologische markt weer te organiseren." De markt op de Brink trok in het voorjaar veel belangstellenden, zowel consumenten die al vaker biologische producten gebruiken als bezoekers die de producten wel eens wilden proeven en uitproberen. "Consumenten worden steeds bewuster van de toegevoegde waarde van biologische producten. Van de lekkere smaak, de bijdrage aan de gezondheid en de bijdrage aan het milieu", aldus Danielle Schols.


Van groenten en fruit tot delicatessen

Van 11:00-16:00 uur is er in het centrum van Baarn de biologische markt met biologische groenten en fruit, ambachtelijke kazen, authentieke broden, een zeer groot assortiment bijzondere paddenstoelen, biologisch vlees, de lekkerste jams en mooie delicatessen. Op het plein van de Brink kunnen bewoners uit Baarn en omgeving proeven en genieten van allerlei natuurlijke juices, eerlijke koffie, biologische broodjes en andere heerlijke producten. De standhouders kennen het verhaal achter hun producten en delen dat graag met de marktbezoekers. Het belooft een gezellige markt te worden met een mooi aanbod van biologische producten!

Ook leuk voor kinderen

Speciale aandacht is er voor de jonge marktbezoekers. Ook zij kunnen proeven en leren over de herkomst van producten. Samen met een wafelbakker kunnen zij zelf – op elk heel uur- de lekkerste biologische wafels maken op de Brink.

Echt Biologisch?

Hoe weet je dat een product echt biologisch is? Het woord 'biologisch' is wettelijk beschermd en mag niet zomaar gebruikt worden. Ook als op een product bio, eko, of organic staat, moet het voldoen aan de eisen voor biologisch: geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, -kunstmest en –kleurstoffen. Daar wordt streng op toegezien. Je herkent biologische producten aan 'het groene blaadje', het Europese biologische keurmerk en het EKO merk.

De organisatie

'Baarn gaat Biologisch op de Brink' wordt georganiseerd door GoodFood-events in samenwerking met Natuurwinkel De Smaak van Echt uit Baarn. Danielle Schols van GoodFood-events hecht veel waarde aan een gezonde levensstijl inclusief biologische voeding. Toos Verdouw, eigenaar van de Smaak van Echt, merkt in het contact met de klanten in haar winkel een groeiende belangstelling voor biologisch. "Er is echter ook nog een grote groep consumenten die de volle smaak van natuurlijke voeding nog niet eerder heeft geproefd of de voordelen en achtergrond van biologische voeding niet kent. Een markt als deze is voor hen een goede en laagdrempelige gelegenheid om eens kennis te maken met biologische producten. U bent van harte welkom."

Datum en tijdstip: zaterdag 4 oktober 11:00–16:00 uur
Locatie: de Brink in Baarn. Toegang: gratis.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven