De Keuringsdienst van Waarde heeft in de uitzending van 25 september aandacht geschonken aan honing. De verslaggever gaat onder meer op bezoek bij Imkerij De Traay. Daar krijgt hij toelichting van Wouter Vuijk. De Traay produceert biologische honing voor de natuurvoedingsbranche, maar ook reguliere honing voor de supermarkten. Mariken de Bruijn geeft verderop in de uitzending namens Skal desgevraagd toelichting op de vraag waarom er nog geen Nederlandse biologisch gecertificeerde honing is.
Klik hier om de uitzending te bekijken.
Op de website van de Keuringsdienst staat de volgende inleiding op de uitzending:
"Geen goedje zo simpel als honing. Je hebt de bij en de bloem. De een pakt nectar van de ander en maakt er honing van. Maar de ene honingpot is de andere niet. Honing met een label? Biologisch. Hoezo logisch? Wat heeft die lieve bij al die tijd verkeerd gedaan? De Keuringsdienst van Waarde over bijen die zich aan onze regels moeten houden."
Klik hier voor meer informatie over de regelgeving.

Abonneren
Vacatures
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
- Head Grower Greenhouse Canada
- Lead Auditor Kwaliteit & Processen
- Junior account manager
- Accountmanager
- Teeltmanager Proces en kwaliteit
- Senior Commercieel Manager
- Commercieel medewerker / Verkoper AGF
- Keurmeester AGF
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- PFAS gevonden in biologische eieren in Denemarken
- Biologische sector is ondanks grote uitdagingen positief gestemd
- Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- "Wij maken bio-pindakaas met hart en ziel, daarom maken wij kans tegenover het grote geld"
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
Top 5 - afgelopen maand
"In Nederland kan je geen biologisch honing maken"
Keuringsdienst van Waarde verdiept zich in (bio-) honing
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-30 "High oleïc pinda's bevatten meer goede vetten dan andere pinda's"
- 2023-01-24 "Wij maken bio-pindakaas met hart en ziel, daarom maken wij kans tegenover het grote geld"
- 2023-01-13 Nieuw streekproduct: biologische zonnebloemolie van Nederlandse bodem
- 2023-01-13 Nieuwe haverrepen met zachte textuur: MadeGood Mornings
- 2023-01-12 Biologisch geteelde wakame uit Zeeland
- 2023-01-11 Ekoplaza en Marqt breiden statiegeldsysteem uit voor biologische basisproducten
- 2023-01-10 Eerste kennismaking met Solange's African Cuisine tijdens Biobeurs
- 2023-01-05 Nu ook gebroken lijnzaad van Horizon
- 2022-12-23 Twee nieuwe notenpasta-opties voor 'team crunchy'
- 2022-12-23 Clearspring breidt aanbod bruine rijstcrackers uit
- 2022-12-23 Groeiende populariteit vegan-bio en glutenvrije alternatieven voor kerstlekkernijen
- 2022-12-22 Biologische antipasti, olijven en tapenades rechtstreeks van de Italiaanse teler
- 2022-12-20 Is biologisch zout een goed idee?
- 2022-12-19 AH volkoren pasta vanaf nu biologisch, zonder prijsaanpassing
- 2022-12-16 Hoe supermarktmerk Leev duurzame en gezonde producten voor iedereen beschikbaar maakt
- 2022-12-15 Dapp Mayonaise en Dapp Mosterd nu in het Odin-schap
- 2022-12-02 "Ruim 65% meer Sint repen verkocht"
- 2022-12-01 Bio Planète Taste the World Curryolie wint Bestes Bio 2023
- 2022-11-30 Verse granolabezorger groeit explosief door gezonde ontbijttrend
- 2022-11-25 "20% van de notenboomgaarden in Oekraïne zal biologisch zijn tegen 2030"