Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

30 september en 1 oktober

Vakbeurs Foodspecialiteiten: Trefpunt branche kaas en delicatessen

Op dinsdag 30 september en woensdag 1 oktober vindt in Expo Houten de 25e Vakbeurs Foodspecialiteiten plaats, de beurs met het grootste aanbod van binnenlandse- en buitenlandse kazen en delicatessen van Nederland voor de detailhandel.

Meer dan 170 exposanten en producenten uit vele landen tonen hun producten en diensten tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Op de beursvloer is een keur aan kaas, delicatessen, wijn, bonbons, vlees, patés, broodwaren, oliën, verpakkingsmateriaal en winkelinrichting te vinden. Kortom, alle producten en materialen die nodig zijn om een foodspecialiteitenwinkel te exploiteren. "Voor winkeliers meer dan voldoende gelegenheid om informatie, innovatie en inspiratie op te doen om de winkel aan te passen aan het zich wijzigende consumentenpatroon. Ook is er voldoende gelegenheid om met collega winkeliers ervaringen uit te wisselen of één van de workshops bij te wonen", aldus beursorganisator Joop Goossens.


Noviteiten

De producten die gepresenteerd worden op deze vakbeurs zijn exclusief, trendsettend, bijzonder van smaak en vernieuwend. Alle bezoekers kunnen hier ideeën opdoen om in hun eigen winkel toe te passen. De producenten en leveranciers hebben producten die na 1 januari 2014 zijn geïntroduceerd geselecteerd en aangemeld voor de Noviteitenprijs. In een speciale standruimte op de beurs staan deze noviteiten bij elkaar. Een deskundige jury onder leiding van foodtrendwatcher Hans Steenbergen zal op dinsdag 30 september om 19:00 uur bekend maken wie het meest vernieuwende product heeft: Beste Noviteit 2014.

Nationaal Nederlands Kaaskeur Concours

Tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten vindt in een aparte ruimte op de eerste etage het Nationaal Nederlands Kaaskeur Concours (NNKC) plaats. In 2013 kregen ruim 400 deelnemers tien kaasmonsters te proeven, die zij zo nauwkeurig mogelijk dienden te benoemen. Ook dit jaar zijn er voor de beste keurders bronzen, zilveren en gouden medailles in de categorieën industrie, handel en detailhandel. De overall winnaar krijgt de prestigieuze 'Gouden Kaasboor' uitgereikt.

Demonstratiekeuken en Young Professionals

Op beide dagen zullen bekende en minder bekende chefs in een grote demonstratiekeuken op de beursvloer hun kennis tonen over bonbons maken, tapas maken, kaas proeven. Sandra Ysbrandy (bekend van Life4You van RTL4) zal een demonstratie geven.

Op woensdag 1 oktober zal voor aanvang van de reguliere beurs speciaal voor studenten van het laatste jaar van de ROC's en HBO-studenten gericht op Horeca en Foodservice de beurs geopend zijn. Het is een fantastische mogelijkheid om jonge foodprofessionals te motiveren om een toekomst uit te stippelen in ons mooie vakgebied! Zij zullen na de rondgang over de beurs de standhouder kiezen die het beste inspeelt op de Young Professionals.

Openingstijden

De beurs is beide dagen geopend van 13:00 tot 22:00 uur. Registratie voor bezoek kan via www.vakbeursfoodspecialiteiten.nl.

Opening

Op dinsdag 30 september om 13:15 uur zal Joop Goossens, directeur van de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland de beurs openen. In de lezingzaal zal hij een toelichting geven op de ontwikkelingen in de branche en de activiteiten op de beurs. Vervolgens zal Patricia Hoogstraaten, directeur van het Vakcentum, haar visie geven op de branche. Daarna zal Sandra Ysbrandy het eerste exemplaar van een nieuw glossy foodmagazine overhandigen aan Wim Maassen van de Brink, voorzitter van de Stichting Kaas en Delicatessen Winkels Nederland.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven