(Wijn)proeverijen, lezingen, duurzame markt, filmvertoning

Volop activiteiten bij Ecoshop Helder tijdens Week van de Smaak

De week van de Smaak zit er weer aan te komen. Door het hele land worden er van 27 september tot en met 5 oktober activiteiten georganiseerd. Zo ook bij Ecoshop Helder in Lemmer.

Deze week kunnen er in de winkel allerlei biologische gerechten geproefd worden; op woensdag 1 oktober verzorgt door kok Bart van der Maat en vrijdag 3 oktober kookt Petra Hilverda.

Woensdagavond 1 oktober zal Wilma de Rijk, natuurgeneeskundig therapeut, een lezing geven, op de schitterende locatie in A la Mer, aan het IJsselmeer. In deze lezing leren de toehoorders hoe ze zelf door middel van voeding een positieve bijdrage kunnen leveren aan hun gezondheid.

Vrijdagavond 3 oktober zal er in de winkel een biologische wijnproeverij plaatsvinden onder leiding van sommelier Remko Schepel, met hapjes van Petra Hilverda. Zaterdag 4 oktober, als afsluiting van de Week van de Smaak, zal de film 'Dansen met Gehoornde Dames' vertoond worden, op de Graasboederij van Sierd en Joke te Sondel.


Filmvertoning & Duurzame markt

De film vertelt het verhaal achter Remeker kaas. Een boer en een boerin besluiten hun melkveebedrijf te transformeren: geen antibiotica & inentingen meer, maar werken met voedingsrijk weideland, kruiden en met behoud van de hoorns. Een hele zoektocht, maar met een heel mooi resultaat. Bekijk de trailer vast op: www.dansenmetgehoorndedames.nl.

Voorafgaand aan de film kunt u de duurzame en informatieve markt bezoeken met mooie producten en informatie op het gebied van lekker en verantwoord eten en duurzaamheid. Ook zijn er natuurlijke producten voor de agrarische- en landbouw sector én consument, natuurlijk schoonmaken, biologische stoffen en meer. Aanwezig zijn: De Nieuwe Band, coöperatieve groothandel in biologische levensmiddelen, Schildpad Boeken & Producties geeft Groene Smoothies demonstraties, Konice biologische stoffen, Jo-An Mous met kaas en boeken, Meta met eigengemaakte producten van afvalhout, Ecoshop Helder, De Graasboerderij, Agriton met EM producten, Wilma Verschure van LijflijnLemmer, Warmonderhof, Siemen Banga met piramides en Connie Hibma met lekkere hapjes, bonbons en taartjes.

Na de film gaan de aanwezigen hierover met elkaar van gedachten wisselen onder het genot van een lekkere biologische hap Dit zal gebeuren in een boeiende setting met experts, zoals betrokken boeren en duurzame ondernemers... en zelfs de boerin, Irene van de Voort, uit de film is aanwezig. Dit alles onder de bezielende leiding van David Bloch (trainer, coach, presentator en auteur).

Voor de lezing, de wijnproeverij en de film is aanmelden noodzakelijk. Aanmelden en meer informatie is te vinden op deze website: www.eerlijkheerlijklemmer.nl.

Ecoshop Helder is de biologisch specialist van Lemmer en omstreken. In onze ruime winkel (200m2) aan de Visserburen 32 bieden wij een compleet assortiment van duurzame, biologische, (zo veel mogelijk) regionale, en natuurlijke producten, zoals groenten en fruit, vers brood, vlees en zuivel, droogwaren, wijnen, voedingssupplementen en verzorgingsproducten.

Voor meer informatie:

Ecoshop Helder
Vissersburen 32
8531 EC Lemmer
0514 564619
info@ecoshophelder.nl
www.ecoshophelder.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven