Vers van de pers:

Zeldzaam Sap geeft meerwaarde aan bijzondere fruitrassen

Speciaal voor eigenaren van hoogstamfruitbomen en telers van bijzondere fruitrassen introduceren Stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN) en Stichting Van Eigen Erf een nieuwe en exclusieve verpakking voor een 5 liter saptap onder de naam Zeldzaam Sap. Zeldzaam Sap haalt fruitsap van bijzondere rassen uit de anonimiteit en geeft het meerwaarde. De verpakking onderscheidt zich van de massa door een bijzondere kleur en vormgeving en door informatie over bijzondere rassen en hoogstamboomgaarden en de waarde daarvan voor het landschap, evenals de bijzondere smaak. De exclusiviteit wordt benadrukt doordat iedere teler zijn eigen persoonlijke label op een speciaal voor het pak ontworpen sticker, kan aanbrengen.


Hoogstam fruitteler Willemien Hartmans uit Nijbroek bij de Welsumse sapmobiel.

Zeldzaam Sap wordt gemaakt van bijzondere fruitsoorten en oude rassen. De telers van dit fruit combineren de liefde voor deze fruitrassen met passie voor smaak. Onder het motto 'vertel je verhaal via het pak' geeft Zeldzaam Sap ieder van deze telers de mogelijkheid om zich te onderscheiden. Naast de naam van de teler en zijn bedrijf, logo en adresgegevens, is er ruimte voor het vermelden van de gebruikte fruitrassen zoals bijvoorbeeld Schone van Boskoop, Lunterse Pippeling, Sterappel, Veendammer Glorie, Notaris, Groninger Kroon, Zwijndrechtse wijnpeer, Juttepeer, Clapps.

Samenwerking met Welsumse sapmobiel

Speciaal voor de introductie van Zeldzaam Sap, werkt SPN samen met fruitperser Tonnie Visch van de Welsumse sapmobiel. Dankzij deze samenwerking, kunnen de pakken dit jaar voor een scherpe introductieprijs aangeboden worden. Wie zijn fruit laat persen bij Tonnie, betaalt slechts 4 cent extra per liter voor het gebruik van Zeldzaam Sap. Op dinsdag 16 september, kwamen de eerste Zeldzaam sappakken van de pers.

Hoe werkt het?

Telers die mee willen doen kunnen zich als volt aanmelden:
  1. Reserveer een datum om te persen via www.welsumsesapmobiel.nl
  2. Stuur een mail naar info@erkendstreekproduct.nl dat je het Zeldzaam Sap pak wilt gebruiken.
  3. De pakken liggen klaar bij de Welsumse Sapmobiel. Je persoonlijke label krijg je via SPN.

Of neem contact op met je eigen perser en ontvang via SPN de pakken.

Praktijknetwerk

Het initiatief voor het Zeldzaam Sap pak is voortgekomen uit het Praktijknetwerk 'Een Landschap van Smaken'. In dit netwerk werken boeren en verwerkers samen aan de verbetering van de afzet van oude rassen en gewassen. Op de website www.landschapvansmaken.nl staan nieuwe en inspirerende voorbeelden beschreven.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven