Van een slager zou je niet verwachten dat die aan de slag gaat met het ontwikkelen van 100% plantaardige (veganistische) producten. De Belgische slager Pascal Depuydt uit Ieper was op een familiefeestje en kwam zo in aanraking met vegetarische paté. Hij dacht toen: 'Dit kan ik beter' en is toen aan de slag gegaan om een goede paté en gehacktballetjes, op basis van kikkererwten, te ontwikkelen. Later kwamen daarbij verschillende soorten hummus bij.
De producten van Pascal vallen goed in de smaak en webshop Veggiedeli (www.veggiedeli.nl) omschrijft de paté als volgt: "Het smeert als paté, smaakt als paté en ziet eruit als paté. Deze 100% plantaardige patés scoren hoog bij proeverijen en krijgen positieve feedback van zowel plantaardige eters als gelegenheidsvegetariërs."
Vegan pesto en tomaat.
Aanstaande zondag 21 september zal op de consumentenbeurs Biolicious (www.bio-licious.be) in Gent de biologische lijn van The Vegan Frog worden gelanceerd. Behalve biologisch zijn alle nieuwe producten vegan en glutenvrij gecertificeerd.
Vegan paté.
Het publiek kan dan de vijf nieuwe biologische producten komen proeven bij de stand van groothandel 'de Fourneau Végétal' (www.defourneau.be).
Voor meer informatie: www.theveganfrog.com

Abonneren
Vacatures
- Rozenplanner
- Ervaren Internationaal Salesmanager
- Int. Product- en Cropspecialist Propagation (opkweek)
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid en Data
- Junior Kwaliteitscontroleur
- Productieleider
- Salesmanager substraten West-Europa
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
- Head Grower Greenhouse Canada
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- PFAS gevonden in biologische eieren in Denemarken
- Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- Biologische sector is ondanks grote uitdagingen positief gestemd
- "Wij maken bio-pindakaas met hart en ziel, daarom maken wij kans tegenover het grote geld"
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
Top 5 - afgelopen maand
- HAK zet in op 100% biologische productie
- Fotoreportage Biobeurs: wennen in Den Bosch
- "Regeneratieve landbouw is keiharde greenwashing door multinationals"
- Verdienmodellen en de wereld op z'n kop
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-02-03 Dankzij koekjes 153 m2 biodynamische landbouwgrond aangekocht
- 2023-02-02 Nieuwe melkchocolade-alternatieven zonder de traditionele melkvervanger
- 2023-01-31 De keuze is gevallen op de 'Flips'
- 2023-01-31 Nieuwe biologische en vegan notenpasta's met 85% notenaandeel
- 2023-01-30 "High oleïc pinda's bevatten meer goede vetten dan andere pinda's"
- 2023-01-24 "Wij maken bio-pindakaas met hart en ziel, daarom maken wij kans tegenover het grote geld"
- 2023-01-13 Nieuw streekproduct: biologische zonnebloemolie van Nederlandse bodem
- 2023-01-13 Nieuwe haverrepen met zachte textuur: MadeGood Mornings
- 2023-01-12 Biologisch geteelde wakame uit Zeeland
- 2023-01-11 Ekoplaza en Marqt breiden statiegeldsysteem uit voor biologische basisproducten
- 2023-01-10 Eerste kennismaking met Solange's African Cuisine tijdens Biobeurs
- 2023-01-05 Nu ook gebroken lijnzaad van Horizon
- 2022-12-23 Clearspring breidt aanbod bruine rijstcrackers uit
- 2022-12-23 Groeiende populariteit vegan-bio en glutenvrije alternatieven voor kerstlekkernijen
- 2022-12-23 Twee nieuwe notenpasta-opties voor 'team crunchy'
- 2022-12-22 Biologische antipasti, olijven en tapenades rechtstreeks van de Italiaanse teler
- 2022-12-20 Is biologisch zout een goed idee?
- 2022-12-19 AH volkoren pasta vanaf nu biologisch, zonder prijsaanpassing
- 2022-12-16 Hoe supermarktmerk Leev duurzame en gezonde producten voor iedereen beschikbaar maakt
- 2022-12-15 Dapp Mayonaise en Dapp Mosterd nu in het Odin-schap