Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Veel bio-producten

Supermarkt zonder verpakkingen geopend in Berlijn

Zaterdag 13 september is de Berlijnse supermarkt Original Unverpackt geopend. Dit is een supermarkt zonder verpakkingen. Initiatiefnemers zijn de 23-jarige Milena Glimbovski en de 30-jarige Sara Wolf. Ze hebben sinds november 2012 met een team gewerkt aan de realisatie van deze eerste winkel in de Berlijnse wijk Kreuzberg. "We richten ons op klanten die bewust willen consumeren en zelf willen beslissen hoe ze het kopen. Klanten willen weten waar hun voedsel vandaan komt. Onverpakt verkopen betekent minder afval en dat er minder voedsel wordt weggegooid, want iedereen kan zelf pakken wat hij of zij nodig heeft", aldus de dames op de website www.original-unverpackt.de.



Het merendeel van de producten in de winkel is biologisch. Toch melden de dames op de website dat ze ook gangbare producten aanbieden, omdat 'iedereen zich moet kunnen veroorloven om op zijn manier bij te dragen'.

Voor meer informatie: www.original-unverpackt.de
Publicatiedatum: