Griekenland: bedrijf eerste gecertificeerde bio-teler blijft groeien
Zijn boerderij van 24 hectare is bezig met seizoensgroenten en soms dwingt de vraag naar tomaten om soepel met deze strenge seizoensnormen om te gaan. Sinds kort lopen er ook schapen en geiten rond voor de productie van yoghurt, kaas en ijs. Bij het personeel hoort, behalve de hele familie, een landschapsarchitect, en ook de werkgelegenheid groeit.
Het oog wil ook wat: bezoekers kunnen intussen ook kennismaken met de veestapel en leren om vuile handen te maken. Een hele ervaring voor kinderen. Het lijkt een paradijs. Toch wordt de grondwaterkwaliteit bedreigd. Diamantis' schoonzoon Spyros Chrysoulakis: "De overheidscontrole voor een melkruimte stelt onredelijke eisen en levert vertraging op. Ik wil herinneren aan een bezoek aan Engeland. Ik vroeg een bio-teler welke vergunningen ze nodig hebben voor de start van een zaak. Hij begreep mijn vraag zelfs niet. Vergunningen worden daar in 1 dag afgewerkt."