Ruim 350 gasten schoven aan tijdens de Smaak van Emiclaer. Lange rijen tafels midden in het winkelcentrum in de Amersfoortse wijk Kattenbroek vormden het decor van een grote streeklunch. De sfeer en het weer waren geweldig. Er ontstonden mooie gesprekken onder het genot van heerlijke streekrecepten waarvan alle ingrediënten waren ingekocht bij de winkeliers in het winkelcentrum zelf.
De Natuurwinkel, de Visscher Visspecialiteiten, Keurslager Richard van Norden, Bakkerijk Groenendijk, De Kaasspecialist en de Fruitcompany leverden ambachtelijk geproduceerde streekproducten voor de Smaak van Emiclaer. De topkoks van StreekChef serveerden een voor- en hoofdgerecht. Een speltpastasalade met gerookte makreel en een runderstoofschotel met aardappelgratin en seizoensgroenten. Er werd met smaak gegeten, veel gelachen en de muziek van DJ play it again Sem maakte het plaatje compleet. Door de grote opkomst en de enthousiaste reactie wordt er al gesproken over een tweede editie in 2015.
Het team van StreekChef:
Klik hier voor meer informatie over StreekChef.
Abonneren
Vacatures
StreekChef serveert succesvol Smaak van Emiclaer
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'