't Schop duurzaamste bedrijf regio Tilburg?

De genomineerden voor de derde Milieucafé Award zijn bekend. De derde Award richt zich op ondernemingen, maar dan wel ondernemingen in de breedste zin van het woord. Een ziekenhuis, een onderwijsinstelling of een woningcorporatie kunnen ook voorgedragen worden. Alle bedrijven uit de regio Tilburg kunnen in aanmerking komen.

Uit alle voordrachten heeft de jury vijf genomineerde bedrijven gekozen. Deze nominaties zijn gepresenteerd tijdens het 99e Milieucafé, op 11 september in café Paradox. Onder de vijf genomineerden is ook een biologisch bedrijf: biologische boerderij 't Schop in Hilvarenbeek.

Publieksprijs

De vijf genomineerden dingen ook mee naar de publieksprijs. Via deze site van het Milieucafé kan het publiek uit de genomineerden een publiekswinnaar kiezen. De naam van deze winnaar wordt ook in het 100e Milieucafé bekendgemaakt.

De Milieucafé Award is bedoeld als aanmoediging en beloning voor bedrijven of organisaties die daadwerkelijk zichtbare resultaten scoren op het gebied van duurzaamheid, milieu en natuur.

De prijs is twee keer eerder uitgereikt. De eerste keer was in 2003, bij het tienjarig jubileum. Toen won Bouwbedrijf Van der Weegen. In 2008, bij het vijftienjarig jubileum, ging de prijs naar bioloog Henk Moller Pillot.

De jury heeft de volgende vijf bedrijven geselecteerd als kanshebbers voor de Milieucafé Award:
  • Cinecitta
  • FujiFilm
  • Van Helvoirt Groenprojecten
  • Planty Pot BV
  • Biologische boerderij 't Schop

Bio-boerderij 't Schop wordt op de website van het Milieucafé als volgt beschreven:
't Schop is een modelbedrijf als het gaat om biologisch werken. Het is een prachtig bedrijf met koeien, schapen, boomgaard en een flinke moestuin. Onderscheidend is 't Schop vooral met zijn biostreekwinkel (niet alleen bio, maar juist bio uit de streek), zijn grote biologische keuken waar jaarlijks grote groepen en honderden mensen kennis maken en zelf aan de slag gaan met biologische producten, en de jaarlijkse feestelijke open dag die iedere keer weer door duizenden mensen wordt bezocht.

Het bedrijf staat midden in de omgeving. De eigenaren zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van de streek en zichtbaar actief in het debat over de toekomst van de landbouw.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.