Nieuwe ronde ontwerpcursus Permacultuur

Festival Echt Eten van hier & nu op De Ulebelt: 21 september

Zondag 21 september zal op De Ulebelt het Festival Echt Eten van hier & nu gehouden worden (Maatmansweg 3 in Deventer). De belangstelling voor echt eten groeit en dat is niet zo gek. We hebben meer en meer behoefte aan goed voedsel, rechtstreeks van het land, uit de buurt, van 't seizoen en zo puur mogelijk. Maar waar komt dat dan vandaan? Industrieel bewerkt voedsel blijkt minder goed voor ons én voor de planeet dan wij dachten. Kan dat ook anders? En is dat dan niet heel duur? En als je dan groente van 't land koopt, rechtstreeks van de boer, wat doe je daar dan mee? Dat ga je zien. Er is veel te doen, te maken en te proeven, in allerlei workshops en demonstraties. Klik hier voor meer informatie.

Permacultuur

En na een succesvolle ronde wordt opnieuw de ontwerpcursus Permacultuur georganiseerd op De Ulebelt. Hoofddocent is Fransjan de Waard, schrijver van het standaardwerk Tuinen van Overvloed. Het eerste weekend vindt plaats op 10 en 11 oktober. Klik hier voor meer informatie daarover.


YFM

Ga jij ook voor gezond, eerlijk en puur eten en woon je in omgeving Deventer/Apeldoorn/Zutphen? Doe dan mee met de Youth Food Movement in Salland. Die is er namelijk nog niet. YFM verenigt jonge consumenten, chefs, boeren, producenten, studenten en beleidsmakers. De Youth Food Movement is de jonge en snelle club voortgekomen uit het internationale Slow Food. Ze organiseren onder andere de Damn Food Waste en het Food Film Festival.

YFM zoekt jongeren in Salland met een passie voor echt eten, die met hen willen samenwerken aan een good, clean & fair voedselsysteem, hier in de buurt. YFM staat voor het delen van kennis, actie voeren maar vooral ook samen genieten van geweldig lekker en goed eten. De Ulebelt wil jongeren ondersteunen bij het opzetten van allerlei mooie en spannende acties rondom echt eten. Er wordt op maandag 29 september voor en met jongeren die mee willen doen, samen met Slow Food IJsselvallei en YFM Nederland een Eat-In georganiseerd. Geef je op of kom naar het festival Echt Eten van hier & nu, op zondag 21 september. Twitter naar @EstellaFranssen of mail e.franssen@ulebelt.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven