Coöperatieve Vereniging Biomeerwaarde Ei nu al grootste aanbieder bio-eieren

Leden van de Coöperatieve Vereniging Biomeerwaarde Ei maken zich samen sterk voor een eerlijke eierprijs voor de pluimveehouder. Doelstelling van de nieuwe coöperatie is dat de pluimveehouder een eerlijke prijs krijgt voor de biologische eieren. Zij tracht dit te realiseren door het gezamenlijk verkopen van de door de leden aangeboden eieren. Bij aanvang is de Coöperatieve Vereniging Biomeerwaarde Ei al de grootste aanbieder van biologisch geproduceerde eieren in Nederland. "Je ziet de markt al bewegen", aldus directeur Wim Thomassen.

Dinsdag 9 september werd de eerste ledenvergadering van Biomeerwaarde Ei gehouden. Het definitieve bestuur werd gekozen en voorgesteld aan de aanwezige leden. Vervolgens behandelde de vergadering de statuten en het reglement. Deze werden na een aantal kleine wijzigingen/opmerkingen vastgesteld.

Vervolgens volgden praktische zaken zoals betaling, facturatie, verkoop en de afgesproken eierprijs. Belangrijk is dat de leden van de Coöperatieve Vereniging Biomeerwaarde Ei zich inzetten voor een kwalitatief hoogwaardig en betrouwbaar biologisch ei.

De huidige verkoopprijs geeft alle reden om aan te nemen dat Biomeerwaarde Ei op de goede weg zit. Op dit moment is er nog een grote vraag naar eieren van Biomeerwaarde Ei. Tot nu toe hebben de aangeboden eieren hun weg al gevonden naar diverse klanten, zowel uit het binnenland als uit het buitenland.

Lage kosten

Om een zo hoog mogelijke eierprijs voor de leden te realiseren is het van belang om de kosten als coöperatieve vereniging zo laag mogelijk te houden. Door de omvang van de coöperatieve vereniging en aanboren van nieuwe afzetkanalen draagt Biomeerwaarde Ei bij aan het toekomstperspectief en bestaansrecht van haar leden.

Door een faire eierprijs te ontvangen is het mogelijk om extra aandacht en zorg te geven aan de leghennen en bedrijfsvoering. Dit draagt bij aan een betrouwbaar en gezond ei. Consumenten moeten ten allen tijden kunnen vertrouwen op een door de Coöperatieve Vereniging Biomeerwaarde Ei kwalitatief, hoogwaardig en goed geproduceerd ei.

PR

"Alle deelnemende leden ontvangen een bord waarmee men aangeeft deel te nemen aan de Coöperatieve Vereniging Biomeerwaarde Ei. Binnenkort zal een website over de organisatie gelanceerd worden, waarop deelnemers vermeld staan en waar de consument kan zien waar hun ei geproduceerd is", aldus directeur Wim Thomassen.

Aan het einde van de vergadering werd er ook nog aandacht geschonken aan het vele vrijwillige werk dat door een aantal personen van de coöperatie is verricht. Een compliment voor de inzet is absoluut op zijn plaats.

Voor aanvullende informatie of vragen kunt u contact opnemen met:
Wim Thomassen, directeur (06 12631236)
Johan Verbeek, voorzitter (06 51339348)

info@biomeerwaarde-ei.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven