De vierde editie van Vegetarische Restaurantweek vindt plaats van 6 tot en met 16 oktober. Tijdens deze week is er extra keuze en wordt er door deelnemende restaurants een speciaal en voordelig menu gemaakt. Op 29 september wordt de week echter al afgetrapt met een speciaal Jagers en Slagersdiner.
"Met de Vegetarische Restaurantweek willen we heel Nederland laten proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn, daarbij zijn jagers en slagers mogelijk wel de meest uitdagende groepen. Topkok Jonathan Karpathios gaat daarom de uitdaging aan om voor hen het ultieme vegetarische diner te maken", aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond)
Er nemen dit jaar weer talloze restaurants door heel het land deel aan de week. De week is een initiatief van de Vegetariërsbond in samenwerking met Vara's Vroege Vogels. De speciaal voor de week ontwikkelde menu's kosten tijdens deze week 27,50 euro, bij sommige toprestaurants is dit 45 euro. Ook dit jaar doen er diverse restaurants met één of meer Michelinsterren mee, zoals Restaurant De Leuf (Ubachsbergen, 2 sterren), Cordial (Oss) en Restaurant de Zwaan (Etten-Leur). Maar ook de restaurants zonder ster zullen een heerlijke maaltijd aanbieden.
"Elk jaar leggen we de lat hoger om de week nog lekkerder en beter te maken. Ook dit jaar zal de week nog meer bijzondere menu's kennen dan de afgelopen jaren", aldus Floris de Graad.
Jonathan Karpathios van restaurant Vork en Mes in Hoofddorp was oorspronkelijk een kok die zoals gebruikelijk veel met vlees werkte. De laatste jaren is hij steeds meer met groenten gaan werken. Hij is daarom bij uitstek geschikt om te tonen hoe de omschakeling naar (meer) vegetarische voeding er uit kan zien. Tijdens het Jagers en Slagersdiner zullen 5 jagers en 5 slagers beoordelen of vegetarisch eten ook bij hun in de smaak valt. Tijdens de Vegetarische Restaurantweek kunnen vervolgens ook consumenten dit menu proeven bij restaurant Vork en Mes.
De week wordt onder anderen gesteund door: Antoinette Hertsenberg, Maarten Tjallingii, Paul McCartney, 100% Isis, Nicolette Kluiver, Jort Kelder, Sara Kroos en Pierre Wind.
Een overzicht van alle deelnemende restaurants is te vinden op www.devegetarischerestaurantweek.nl.

Abonneren
Vacatures
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid en Data
- Junior Kwaliteitscontroleur
- Productieleider
- Salesmanager substraten West-Europa
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
- Head Grower Greenhouse Canada
- Lead Auditor Kwaliteit & Processen
- Junior account manager
- Accountmanager
Top 5 - gisteren
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
- Pipie Smits van Oyen is nieuwe voorzitter Biohuis
- Lidl zet in op biologische huismerken
- Speeltuin voor opgehokte kippen
- Groenboeren Conferentie 'Hoe dan wel?': zaterdag 4 februari op Educatorium UvU
Top 5 - afgelopen week
- PFAS gevonden in biologische eieren in Denemarken
- Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- Biologische sector is ondanks grote uitdagingen positief gestemd
- "Wij maken bio-pindakaas met hart en ziel, daarom maken wij kans tegenover het grote geld"
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
Top 5 - afgelopen maand
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA
- 2022-11-08 "Bio heeft mij enorm veranderd - in Colombia had ik er nog nooit over gehoord"
- 2022-10-10 Nieuw kookboek: Delicious Switch
- 2022-10-07 "We zetten vol in op duurzame koekjes en verpakkingen"
- 2022-10-06 Patiënten Tjongerschans eten biologisch van Botmas
- 2022-09-29 Exki krijgt 12,5 miljoen euro van overheden voor doorstart
- 2022-09-29 Pilot met True Pricing bij Triodos