De vierde editie van Vegetarische Restaurantweek vindt plaats van 6 tot en met 16 oktober. Tijdens deze week is er extra keuze en wordt er door deelnemende restaurants een speciaal en voordelig menu gemaakt. Op 29 september wordt de week echter al afgetrapt met een speciaal Jagers en Slagersdiner.
"Met de Vegetarische Restaurantweek willen we heel Nederland laten proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn, daarbij zijn jagers en slagers mogelijk wel de meest uitdagende groepen. Topkok Jonathan Karpathios gaat daarom de uitdaging aan om voor hen het ultieme vegetarische diner te maken", aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond)
Er nemen dit jaar weer talloze restaurants door heel het land deel aan de week. De week is een initiatief van de Vegetariërsbond in samenwerking met Vara's Vroege Vogels. De speciaal voor de week ontwikkelde menu's kosten tijdens deze week 27,50 euro, bij sommige toprestaurants is dit 45 euro. Ook dit jaar doen er diverse restaurants met één of meer Michelinsterren mee, zoals Restaurant De Leuf (Ubachsbergen, 2 sterren), Cordial (Oss) en Restaurant de Zwaan (Etten-Leur). Maar ook de restaurants zonder ster zullen een heerlijke maaltijd aanbieden.
"Elk jaar leggen we de lat hoger om de week nog lekkerder en beter te maken. Ook dit jaar zal de week nog meer bijzondere menu's kennen dan de afgelopen jaren", aldus Floris de Graad.
Jonathan Karpathios van restaurant Vork en Mes in Hoofddorp was oorspronkelijk een kok die zoals gebruikelijk veel met vlees werkte. De laatste jaren is hij steeds meer met groenten gaan werken. Hij is daarom bij uitstek geschikt om te tonen hoe de omschakeling naar (meer) vegetarische voeding er uit kan zien. Tijdens het Jagers en Slagersdiner zullen 5 jagers en 5 slagers beoordelen of vegetarisch eten ook bij hun in de smaak valt. Tijdens de Vegetarische Restaurantweek kunnen vervolgens ook consumenten dit menu proeven bij restaurant Vork en Mes.
De week wordt onder anderen gesteund door: Antoinette Hertsenberg, Maarten Tjallingii, Paul McCartney, 100% Isis, Nicolette Kluiver, Jort Kelder, Sara Kroos en Pierre Wind.
Een overzicht van alle deelnemende restaurants is te vinden op www.devegetarischerestaurantweek.nl.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Nu moet blijken of de consument zijn boodschappenpatroon gaat aanpassen"
- BOON Foodconcepts overgenomen door combinatie Green Organics B.V. en Jamael Food Group
- Nieuwbouw en restyling voor BioBandits
- De moderne tafel langs de weg
- Presentatie pilot nudgingscampagne - de effecten van nudging op de verkoop van biologische groenten en fruit
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards
- 2022-02-21 Bijna 20 procent coronasteun naar de horeca
- 2022-02-18 Nieuwe flagship locatie voor The Avocado Show in Westfield Mall of the Netherlands
- 2022-02-07 Versplatform QSTA wil en kan nog flink groeien