27 september feestmaal en 28 september lunch

Samen eten met Boergondisch feestmaal op Sprankenhof

Onder de naam 'Boergondisch feestmaal' loopt de achtste editie van de landelijke campagne om mensen op culinaire en educatieve wijze kennis te laten maken met biologisch eten uit eigen ommeland. Bezoekers kunnen op zaterdag 27 september genieten van een Boergondisch feestmaal en op zondag 28 september van een Boergondische lunch.

Vooraf kunnen de gasten al wandelend door de boomgaard kennismaken met Sprankenhof onder begeleiding van boerin Josèt Vermeer. De maaltijd staat klaar in de gezellige gelagkamer met producten van eigen boerderij, zoals het verse fruit en geurige groenten. In de maanden mei tot en met november verzorgen bijna 20 biologische boeren in verschillende streken van Nederland een buitengewoon culinair onthaal in de tuinderij, de stal of wei of in de boerenschuur. Chef-koks koken speciaal voor deze gelegenheid een bijzonder drie- of viergangen menu met de dagverse biologische oogst van de streek. Het verhaal over de biologische landbouw maakt onderdeel uit van het programma. Het Boergondisch feestmaal is een initiatief van biologische boeren, Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra. Het Boergondisch feestmaal op Sprankenhof past hiermee precies in het thema van de Biotiendaagse: samen eten!


Josèt Vermeer (links) van Sprankenhof ontvangt graag gasten in de gezellige gelagkamer voor een Boergondisch feestmaal. Foto: Dick Boschloo.

Boergondisch feestmaal

Fruittelers Josèt Vermeer en Mark Vonk van Sprankenhof ontvangen de gasten voor het Boergondisch feestmaal met een welkomstdrankje en leiden hen rond over de rijkgevulde fruittuin. Josèt en Mark telen op Sprankenhof in Udenhout allerlei soorten vers fruit: van bramen en aardbeien tot frambozen. In de zomer verandert Sprankenhof in een pluktuin, waar gasten zelf hun fruit mogen plukken en ondertussen kunnen genieten van het buitenleven. Het overige fruit wordt verwerkt tot vruchtenwijn, jam, siroop, sap en gelei, dat Josèt en Mark verkopen in de winkel op de fruitkwekerij. Op ambachtelijke wijze wordt het fruit in eigen verwerkingsruimte omgetoverd tot heerlijke eindproducten. Chef-kok Jacqueline Verroen van het Kookavontuur bereidt een echte seizoensverrassing met het smaakvolle fruit van Sprankenhof voor het Boergondisch feestmaal op 27 september en voor de Boergondische lunch op 28 september.

Data en tijden

Boergondisch feestmaal op zaterdag 27 september, Boergondische lunch op zondag 28 september. Kosten Boergondisch feestmaal 49,50 euro per persoon inclusief welkomstdrankje, diner en wandeling langs het fruit en de groenten op Sprankenhof; lunch met wandeling voor 27,50 euro. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.vaneigenerf.nl.

Het Boergondisch feestmaal is een initiatief van de biologische boeren, Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra. Het Boergondisch feestmaal is gericht op duurzaam consumeren, het vergroten van bewustzijn over de oorsprong van voeding en het verbinden van 'smaak, authenticiteit en regionaliteit' met producten van de biologische boer(in) uit eigen regio. Alle informatie over het Boergondisch feestmaal, de boerderijen en de reserveringsmogelijkheden zijn te vinden op www.vaneigenerf.nl.

Ruim 7500 mensen waren de afgelopen acht jaar op verschillende boerderijen door heel Nederland te gast, kregen een rondleiding van de biologische boer en schoven aan voor een rijk gedekte oogsttafel. Ook bedrijven boekten een Boergondisch feestmaal als exclusief arrangement voor een jubilaris, afscheid of juist om een speciale groep klanten te fêteren.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven