Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Roos Vonk schrikt van dierenleed in kijkcijferhit

"Boer Zoekt Vrouw had ook bio-boerderijen kunnen uitkiezen"

Roos Vonk, hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, heeft via twitter openlijk commentaar gegeven op de niet-diervriendelijke manier van dieren houden door de boeren in het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw. Ze vroeg zich bij het zien van een zeug tussen beugels af: 'Vinden de mensen die naar #bzv kijken dat nu normaal, en oké, dat varkens er zo bij liggen tussen die stangen?' en 'Hoe kan een programma dat hier reclame voor maakt zo'n kijkcijferhit zijn?'



In de Volkskrant-rubriek Nieuwsbreak gaat Roos hier desgevraagd nog iets dieper op in. Toen ze zondagavond naar Boer Zoekt Vrouw zapte zag ze net een beeld voorbij komen van een zeug die in een beugel geklemd zat, met allemaal biggetjes om zich heen. "Je zag Yvon Jaspers ook een beetje kijken van: ik vind dit eigenlijk niet zo'n fijn gezicht. Toch zei ze er niets van." Ze snapt dat de presentatrice er niets over zegt, maar het is volgens haar ook goed dat Nederlanders via BZV eens zien hoe varkens behandeld worden. "Maar als er vervolgens helemaal niets over gezegd wordt, dan lijkt het net of het oké is dat dieren zo klem worden gelegd. Dan gaan we het straks allemaal normaal vinden ook." Daarom kiest Roos ervoor om er wel iets over te zeggen op twitter. "Boer Zoekt Vrouw weet van tevoren naar wat voor boerderijen ze gaan. Ze hadden ook biologische boerderijen kunnen uitkiezen."

Bron: twitter en Volkskrant
Publicatiedatum: