Krachtenbundeling gehonoreerd met bijdrage Zuiderzeelijngelden

Steun voor activiteiten Agrofoodcluster Noordoostpolder

Op maandag 8 september overhandigden gedeputeerden Jan-Nico Appelman en wethouder Hans Wijnants een cheque ter waarde van 442.000 euro aan Gerard van Tilburg, voorzitter van de Stichting Agrofoodcluster Noordoostpolder. De bijdrage aan de activiteiten van de stichting wordt verstrekt vanuit het programma Zuiderzeelijngelden Noordelijk Flevoland en is bedoeld voor activiteiten in de periode 2014-2015 ter versterking van de agrofoodsector in de regio. Het bedrag is opgebouwd uit een bijdrage van de gemeente Noordoostpolder (63.143 euro), rijksmiddelen uit het Zuiderzeelijngelden fonds (293.614 euro) en een bijdrage van de provincie Flevoland (85.243 euro).In Noordelijk Flevoland is de Agrofoodsector in het algemeen en de uien- en aardappelsector in het bijzonder, bovenmatig sterk vertegenwoordigd. De firma's Agrico, Tolsma/Grisnich, Waterman Uien, NAK, LTO, Aeres groep, Countus en Rabobank hebben de krachten gebundeld in een Agrofoodcluster Noordoostpolder. In mei van dit jaar heeft de stichting een aanvraag ingediend voor een bijdrage uit het programma Zuiderzeelijngelden Noordelijk Flevoland. Het Agrofoodcluster wil kennisuitwisseling en innovatie stimuleren, aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt bevorderen en de naamsbekendheid van de regio, zowel nationaal als internationaal, vergroten. De stichting verwacht dat het cluster na vier jaar significante resultaten heeft geboekt: een toename van de werkgelegenheid binnen de agro- en daaraan gerelateerde sectoren met 35 FTE en vestiging in de regio van zo'n 8 nieuwe, in de agrofoodketen opererende bedrijven.Hans Wijnants, wethouder Economische Zaken van gemeente Noordoostpolder: "De agrarische sector in Noordoostpolder is sterk en op eigen kracht groot geworden. Als al die sterke bedrijven constructief samenwerken, wordt Emmeloord, nu al World Potato City, internationaal een keurmerk voor goede producten en beschikt zij over de meest actuele kennis van de agrarische sector. Door alle aanwezige kennis te combineren, neemt de sector in kracht en aantrekkelijkheid toe, wat weer leidt tot nieuwe bedrijfsvestigingen en extra werkgelegenheid. Iets waar we als Noordoostpolder trots op mogen zijn!"
 
Gedeputeerde Jan-Nico Appelman: "Deze bijdrage aan het Agrofoodcluster versterkt de economie in Noordelijk Flevoland. Dat ook de NAK (Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaad en pootgoed van landbouwgewassen) hier is gevestigd, zegt iets over het belang van de regio voor de Agrofoodsector. Om die positie in de toekomst te behouden en verder uit te bouwen is een initiatief als dat van de Stichting Agrofoodcluster van groot belang."
 
De activiteitenplannen van het Agrofoodcluster richten zich op periodes van steeds twee jaar (2014-2015 en 2016-2017). Deze bijdrage is bedoeld voor de eerste periode waarin de stichting de volgende activiteiten gaat uitvoeren:
  • Opstellen en uitvoeren van een innovatieagenda 2015-2018
  • Opstellen en uitvoeren van een kennisagenda 2015-2018
  • Nationale en internationale positionering en acquisitie van het Agrofoodcluster

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.