"Erg tevreden over verloop seminar rond uitreiking"

Erasmus Universiteit krijgt award voor duurzame keuzes in horeca

Tholen - De horeca van het Erasmus Paviljoen op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam is beloond voor de duurzame keuzes die gemaakt worden. Er wordt zoveel mogelijk met biologische en lokale producten gewerkt. Daarom ontving het Paviljoen gisteren (8 september) de jaarlijkse Falco Eleanorae Award voor duurzaam horecabedrijf. De prijs werd uitgereikt tijdens een mini-seminar over duurzaamheid en voedsel.
 
Gregor Christiaans van Olijfbedrijf (initiatiefnemer van de Falco Eleanore Award) geeft aan dat Erasmus zelf het seminar geïnitieerd heeft toen ze hoorden dat de award aan hen toegekend werd. "Het seminar was echt van toegevoegde waarde naast de awarduitreiking. We zijn erg tevreden over het verloop van het evenement. De opkomst was met 70 mensen zelfs boven verwachting. Tot de aanwezigen behoorden onder meer diverse horeca-ondernemers, leveranciers en medewerkers van de faculteit Duurzaamheid van de universiteit", aldus Gregor.Bart Straatman van het college van bestuur van de universiteit gaf aan erg blij te zijn met de prijs. Gregor: "Na een verbouwing kwam de universiteit voor de keuze te staan wat ze de studenten mee willen geven als het gaat om de horeca. Een bewuste keuze voor duurzame producten was hierin heel belangrijk. En dankzij deze prijs kan de universiteit duidelijk laten zien dat ze ook in de horeca op de campus blijven streven naar verdere verduurzaming."


De gasten genoten van een lichte biologische lunch in het Erasmus Paviljoen, klaargemaakt door door chef-kok Mark Baan.

Na de opening van het symposium vertelde filosoof dr. Henk Oosterling hoe hij kinderen in achterstandswijken in zijn project Vakmanstad door middel van voedsel stimuleert om in de toekomst de juiste keuzes te maken. Gregor vond dit een heel inspirerend verhaal. "Niet voor niet kreeg hij een groot applaus."


Henk Oosterling vertelde over zijn project Vakmanstad.

Daarop volgde een paneldiscussie met onder meer Iens Boswijk (oprichter en directeur Iens.nl), Gregor Christiaans, Koen Sonneveldt (directeur Maitre Andre), Paul Bol (van Gauchos aan de Plas, Wijnbar Mendoza en lid bestuur KHN-afdeling Rotterdam) en Richard Meijer (eigenaar en chef-kok van het Rotterdamse restaurant Mevrouw Meijer). "Dit leverde een interessante discussie tussen ondernemers met een zeer uitgesproken mening over horeca en duurzaamheid. Zij gingen onder meer in op de vraag of duurzaamheid in de horeca nou wel zo belangrijk is en of hier op gefocust moet worden. "De inbreng van het publiek in deze discussie was groot en waardevol."
 

De paneldiscussie. Rechts dagvoorzitter Eric van Veluwen.

De prijsuitreiking werd verricht door de Griekse ambassadeur in Nederland, mevrouw Teresa Paraskevi Angelatou. In haar speech legde ze de link tussen duurzaamheid en Griekse producten. Gregor reikte daarnaast een masterclass olijfolie bij Olijfbedrijf uit aan de awardwinnaar. Chef-kok Mark Baan van het Erasmus Paviljoen vertelde dat Erasmus geen winstoogmerk heeft met het Paviljoen. Nu het Paviljoen staat en een succes is zal qua kosten wel een andere insteek nodig zijn. Gregor: "Mark gaf aan heel blij te zijn met de award. Zijn zorg zit hem onder meer in de hoge kostprijs die soms gehanteerd wordt."
 

Mark Baan ontvangt de cheque van Gregor Christiaans (links), rechts naast hem de Griekse ambassadeur in Nederland, mevrouw Teresa Paraskevi Angelatou.

Falco Eleanorae Award

Falco Eleanorae Award bestaat sinds 2012 en stimuleert de bewustwording bij horeca en consument voor duurzaamheid. Voorgaande jaren hebben Rotterdamse chef-kok Pepijn Schmeink (onder andere De Eendracht) en OSP Zakelijke Catering uit Hoofddorp gewonnen. De Award is genoemd naar de Eleanora Valk, een bedreigde vogel die maar op een aantal plaatsten ter wereld voorkomt.
 
Voor meer informatie:

Gregor Christiaans, Olijfbedrijf 06 51814835, Gregor@olijfbedrijf.nl
Marjolein Kooistra, persvoorlichting EUR, 010 4082135, kooistra@smc.eur.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven