Warmonderhof kijkt terug op een zeer geslaagde open dag, zo meldt Rosemarie Slobbe, die samen met Leon Veltman de directie van de stichting Warmonderhof vormt. "Afgelopen zondag 7 september bezochten ongeveer 2.000 mensen Warmonderhof en dat is flink meer dan voorgaande jaren. Dit komt misschien doordat de zon scheen of omdat mensen en vooral kinderen het erg leuk vinden om koeien te aaien en zelf hun boontjes en bietjes te plukken?"
Het thema was 'smaken verschillen' en dit thema kwam tot uiting in verschillende proeverijen en de workshop 'leren proeven met al je zintuigen'. "Mensen waren verrast over de smaakverschillen tussen honing uit het Wisentbos of Warmonderhof, over hoe anders melk vers van de koe proeft en kaas van één minuut oud."
Rosemarie geeft aan dat het zelf appelsap maken ook heel populair was. "Dit komt misschien wel omdat uit de proeverij de appelsap van Warmonderhof als lekkerste naar voren kwam." Kinderen mochten daarnaast zelf pizza maken of broodjes bakken. "Verschillende gezinnen hebben een foodwalk gemaakt en weten nu dat weegbreetaart heel lekker is."
Naast de bekende activiteiten zoals het doolhof, trekker rijden en de rondrit, was er dit jaar voor het eerst een puzzeltocht over het terrein via WhatsApp. "Ook had het kinderdagverblijf Buitengoed dit jaar de deuren geopend voor bezoekers en waren ze zeer tevreden over de aanloop."
De open dag markeerde het einde van de introductieweek voor de eerstejaars studenten van Warmonderhof. "Ze hebben, samen met de ondernemers en medewerkers ongelooflijk veel werk verzet, maar vanaf nu richten zij hun aandacht weer op het leren over de biologisch-dynamische landbouw."
Voor meer informatie: www.warmonderhof.nl
Abonneren
Vacatures
Geslaagde open dag Warmonderhof met ongeveer 2.000 bezoekers
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-22 Wachtlijst voor natuurinclusief boeren via Land van Ons
- 2023-09-21 Niet-toegestaan glufosinaat aangetoond in biologische producten
- 2023-09-19 Nieuw in Nederland: keuzedeel agro-ecologie
- 2023-09-18 Inschrijven voor Nuffield Scholarship kan tot 1 oktober
- 2023-09-12 Nieuwe masterclass biologisch van de HAS en Yuverta start eind oktober
- 2023-09-08 Aanmelden Innovatie Challenge voor studenten en young professionals geopend
- 2023-09-07 Blauwtongvirus vastgesteld op enkele schapenbedrijven in Midden-Nederland
- 2023-09-05 VK stelt verplichting COI bij import vanuit de EU opnieuw uit
- 2023-08-31 Linda Broekhuizen nieuwe voorzitter bestuur Foodvalley NL
- 2023-08-17 Extra toezicht op percelen op afstand van de hoofdlocatie
- 2023-08-17 Totaal beheerd vermogen Triodos Investment Management in het eerste halfjaar van 2023 +3,5%
- 2023-08-15 Start tweede inspectie bij hoog risico bedrijven
- 2023-08-11 Alle informatie over eiwithoudende gewassen gebundeld op Zwitsers kennisplatform
- 2023-08-09 Grootste nationale groenteprogramma van start, 120.000 kinderen leren over gezonde voeding
- 2023-08-09 KNMI werkt aan nieuwe klimaatscenario’s
- 2023-08-09 Verdiepingscursus biodynamische landbouw op Warmonderhof
- 2023-07-19 Veel kindermarketing voldoet niet aan de regels
- 2023-07-19 Grote landbouwonderwerpen komen terug in nieuwe trainingen voor de landbouw
- 2023-07-18 Dit zijn de finalisten van de EU Organic Awards 2023
- 2023-07-17 Coen van den Bighelaar nieuwe portefeuillehouder Bedrijfsovername bij NAJK