Warmonderhof kijkt terug op een zeer geslaagde open dag, zo meldt Rosemarie Slobbe, die samen met Leon Veltman de directie van de stichting Warmonderhof vormt. "Afgelopen zondag 7 september bezochten ongeveer 2.000 mensen Warmonderhof en dat is flink meer dan voorgaande jaren. Dit komt misschien doordat de zon scheen of omdat mensen en vooral kinderen het erg leuk vinden om koeien te aaien en zelf hun boontjes en bietjes te plukken?"
Het thema was 'smaken verschillen' en dit thema kwam tot uiting in verschillende proeverijen en de workshop 'leren proeven met al je zintuigen'. "Mensen waren verrast over de smaakverschillen tussen honing uit het Wisentbos of Warmonderhof, over hoe anders melk vers van de koe proeft en kaas van één minuut oud."
Rosemarie geeft aan dat het zelf appelsap maken ook heel populair was. "Dit komt misschien wel omdat uit de proeverij de appelsap van Warmonderhof als lekkerste naar voren kwam." Kinderen mochten daarnaast zelf pizza maken of broodjes bakken. "Verschillende gezinnen hebben een foodwalk gemaakt en weten nu dat weegbreetaart heel lekker is."
Naast de bekende activiteiten zoals het doolhof, trekker rijden en de rondrit, was er dit jaar voor het eerst een puzzeltocht over het terrein via WhatsApp. "Ook had het kinderdagverblijf Buitengoed dit jaar de deuren geopend voor bezoekers en waren ze zeer tevreden over de aanloop."
De open dag markeerde het einde van de introductieweek voor de eerstejaars studenten van Warmonderhof. "Ze hebben, samen met de ondernemers en medewerkers ongelooflijk veel werk verzet, maar vanaf nu richten zij hun aandacht weer op het leren over de biologisch-dynamische landbouw."
Voor meer informatie: www.warmonderhof.nl

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-17 Prentenboek over gezonde voeding voor scholen
- 2022-05-13 Waarom loopt Nederland achter op buurlanden in biologische teelt?
- 2022-05-12 Sharefundingplatform Broccoli regelt groeikapitaal voor duurzame ondernemers
- 2022-05-12 Week van de Huisvesting: aandacht voor internationale werknemers
- 2022-05-12 Meer voedselzekerheid dankzij meer milieubescherming
- 2022-05-12 IFOAM Organics Europe viert 20-jarig bestaan
- 2022-05-12 "Op beleidsniveau en in de praktijk worstelen we met dezelfde issues"
- 2022-05-10 Zo werk je veilig in de zon
- 2022-05-02 Europees Parlement debatteert vandaag over actieplan voor biologische landbouw
- 2022-05-02 Organic Initiative vraagt om steun voor de Oekraïense bio-sector
- 2022-04-28 Zweden, Finland, België en Nederland bundelen krachten in promotie biologisch
- 2022-04-28 Europese biologische beweging roept op tot een systematische aanpak van carbon farming
- 2022-04-28 VLAM lanceert campagne 'Bio, dat is sowieso goed gekozen'
- 2022-04-26 Voedselzekerheid en het verdienmodel van de boer gaan hand in hand
- 2022-04-22 Voormalig landbouwminister steunt crowdfunding voor zekere toegang tot grond voor bioteler Jarno
- 2022-04-21 Bio-landbouwareaal steeg in 2021 met 5% naar 76.000 hectare
- 2022-04-21 "Aan de hand van de tool kon ons bedrijf als praktijkcase behandeld worden"
- 2022-04-21 Biologische walnotenleverancier helpt vluchtelingen in Moldavië
- 2022-04-20 Duurzaam koken met Velt
- 2022-04-14 Mijn.skal.nl is weer bereikbaar