Geslaagde open dag Warmonderhof met ongeveer 2.000 bezoekers

Warmonderhof kijkt terug op een zeer geslaagde open dag, zo meldt Rosemarie Slobbe, die samen met Leon Veltman de directie van de stichting Warmonderhof vormt. "Afgelopen zondag 7 september bezochten ongeveer 2.000 mensen Warmonderhof en dat is flink meer dan voorgaande jaren. Dit komt misschien doordat de zon scheen of omdat mensen en vooral kinderen het erg leuk vinden om koeien te aaien en zelf hun boontjes en bietjes te plukken?"

Het thema was 'smaken verschillen' en dit thema kwam tot uiting in verschillende proeverijen en de workshop 'leren proeven met al je zintuigen'. "Mensen waren verrast over de smaakverschillen tussen honing uit het Wisentbos of Warmonderhof, over hoe anders melk vers van de koe proeft en kaas van één minuut oud."Rosemarie geeft aan dat het zelf appelsap maken ook heel populair was. "Dit komt misschien wel omdat uit de proeverij de appelsap van Warmonderhof als lekkerste naar voren kwam." Kinderen mochten daarnaast zelf pizza maken of broodjes bakken. "Verschillende gezinnen hebben een foodwalk gemaakt en weten nu dat weegbreetaart heel lekker is."

Naast de bekende activiteiten zoals het doolhof, trekker rijden en de rondrit, was er dit jaar voor het eerst een puzzeltocht over het terrein via WhatsApp. "Ook had het kinderdagverblijf Buitengoed dit jaar de deuren geopend voor bezoekers en waren ze zeer tevreden over de aanloop."

De open dag markeerde het einde van de introductieweek voor de eerstejaars studenten van Warmonderhof. "Ze hebben, samen met de ondernemers en medewerkers ongelooflijk veel werk verzet, maar vanaf nu richten zij hun aandacht weer op het leren over de biologisch-dynamische landbouw."

Voor meer informatie: www.warmonderhof.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven