"Zo'n dag geeft enorm veel energie"

Consumenten oogsten pompoenen op De Lingehof

Tholen - Een ICT'er, een huisvrouw, consumenten met allerlei verschillende achtergronden hebben afgelopen zaterdagmiddag (6 september) biologische pompoenen geoogst op De Lingehof. "De veertig tot vijftig vrijwilligers kwamen zaterdag uit allerlei verschillende hoeken van de samenleving. Het was daardoor een erg divers gezelschap, wat het erg gezellig maakte", reageert biologische akkerbouwer André Jurrius van De Lingehof in Randwijk.
 


Consumenten mochten op De Lingehof komen helpen met de pompoenoogst. De pompoenoogstdag bij De Lingehof werd voor de derde keer georganiseerd, na een pauze van twee jaar. De dag werd georganiseerd in samenwerking met Angelien Hertgers van Uit bij de boeren van De Groene Kring. De Groene Kring is een samenwerkingsverband van meerdere biologische bedrijven op het Landgoed Hemmen, waar De Lingehof ook deel van uitmaakt. Angelien: "We willen vooral boer en consument met elkaar verbinden. Daarom zijn we ooit met deze oogstdag begonnen. De afgelopen twee jaar hebben we dit niet gedaan en kregen we steeds het verzoek om weer een pompoenoogstdag te organiseren."
 
André geeft aan dat de meeste vrijwilligers uit de buurt kwamen. "Het merendeel woont in het gebied zo'n vijftien kilometer rond ons bedrijf. Tot de vrijwilligers behoorden veel klanten die we al kennen, veel van hen namen hun kinderen mee. Ook was er een paar uit Elst bij." Angelien: "We zijn lekker op het land bezig geweest en nadat de pompoenen geoogst waren hebben de vrijwilligers genoten van een gevulde soep met pompoen en pompoenbrood."
 


De pompoenen zijn dit jaar wat eerder rijp dan gebruikelijk, omdat de zomer vroeg begonnen is. De afgelopen tijd had André op een halve hectare na alle pompoenen al geoogst. "We hebben een halve hectare voor de vrijwilligers overgelaten, hiermee wilden we het overzichtelijk houden. Uiteindelijk waren ze na een uur al klaar met oogsten. Dat ging eigenlijk een stuk sneller dan we hadden verwacht."
 
André vond het weer een erg waardevol evenement: "Het kost veel energie om zo'n dag te organiseren, maar het geeft ook enorm veel energie." Voor aanstaande zaterdag staat een appelplukdag op de planning. "De organisatie hiervan kost me weer de nodige uren, maar het geeft zo'n boost wanneer je de mensen aan het eind van de dag met een brede glimlach op hun gezicht ziet vertrekken."

Voor meer informatie:

André Jurrius
Ekoboerderij De Lingehof

Hemmensestraat 17
6668 LB Randwijk
06 51634465
0488 421326
aj@ekoboerderijlingehof.nl
www.degroenekring.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven