Nieuw: Farm Brothers spelt squares

Lekker, voedzaam en verantwoord scoopen, dippen of snacken? De Farm Brothers brengen een nieuwe low-fat biologische spelt cracker op de markt. Squares met smaak en inhoud, vol voedingsvezels en in drie recepten om zo op te eten of om met een dip te serveren. Aan de kant met die saaie crackertjes, hier zijn de Farm Brothers.

Spelt crackers

Farm Brothers spelt squares zijn 100% biologisch, hebben een lage GI index score en zijn geschikt voor vegetariërs. Door grof gemalen speltmeel te gebruiken, blijven de voedingsvezels en suikerverbindingen in de squares in tact, en dat maakt ze voedzaam en geeft ze een lekkere stevige structuur. Farm Brothers gebruiken een plantaardig stremsel als bindmiddel, en dat maakt de squares geschikt voor vegetariërs.


Er zijn drie Farm Brothers spelt squares:
  • Sea Salt & Rosemary
  • Tomato Bruschetta
  • Curry & Cheese
Je kunt ze natuurlijk prima zo opeten. Op de achterkant van elke verpakking staat een recept voor een passende gezonde dip op basis van lichte Griekse yoghurt.

Spelt

Spelt is hip en dat is geen wonder. Het is een zeer voedzaam graan met een lage GI-index. De Romeinen noemden het al 'the marching grain', omdat de soldaten door de trage, geleidelijke energie-afgave er lang op vooruit konden. Het voordeel van spelt boven tarwe is vooral dat het minder gemanipuleerd is door de voedselindustrie (vooral om verwerkingsprocessen eenvoudiger en goedkoper te maken). Spelt bestaat als één van de weinige granen nog steeds in haar oervorm, en bevat nog steeds grote hoeveelheid gezonde eiwitten, vitamine en mineralen.
 

Over Farm Brothers

Farm Brothers Herman en Freddy groeiden op tussen het platteland in Het Groene Hart en de grote stad. Goed, gezond en biologisch eten werd ze met de paplepel ingegoten. Op school en tijdens hun studie viel het ze al op dat hun nieuwe vrienden in de stad vaak maar weinig afwisten van hoe ze zich met goede dingen moesten voeden. Ze besloten er hun missie van te maken, en richtten Farm Brothers op.

Vezels, calorieën en grammen

100 gram crackers bevat 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voedingsvezels. 100 gram spelt squares bevat 300 kcal. 125 gram Farm Brothers spelt squares, onder andere verkrijgbaar bij EkoPlaza en Organic food for You - consumentenadviesprijs 2,79 euro.

Voor meer informatie: www.farmbrothers.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven