"Poel is echt dé plek op ons bedrijf geworden"

Modder-Trofee voor Nieske Neimeijer

Tholen - De Modder-Trofee is dit jaar voor biologische boerin Nieske Neimeijer uit Heino. Varkensbedrijf Neimeijer won namelijk de Mooiste Modderpoel-verkiezing. Ze kreeg de trofee gisteren (4 september) overhandigd. "We zijn na alle festiviteiten vanmorgen gelukkig weer gewoon aan het werk gegaan. De schuurmogelijkheden die de varkens in onze modderpoel krijgen bleken doorslaggevend voor de overwinning", reageert Nieske vanaf één van de bankjes naast de modderpoel van het bedrijf aan de Bosweg 4.


Wakker Dier-medewerker Anne Hilhorst overhandigt de trofee aan Nieske (links).
Foto's: Wakker Dier.

Nieske ziet de varkens echt genieten van de modderpoel: "Ik zit nu ook weer even bij de poel en de dieren waarderen het verkoelende bad enorm. Ze rennen er meestal in, rollen dan om en blijven er vaak in liggen. Ze zijn momenteel ook druk aan het wroeten."Op facebook kon de afgelopen periode gestemd worden, men kon kiezen tussen de modderpoel van Nieske en die van biologische varkensboer Jan Overesch in Raalte. Nieske geeft aan dat ze best verrast was over de nominatie: "Ik heb niet het idee dat onze modderpoel nou zo bijzonder is. Wel is de poel in de loop van de tijd echt dé plek op ons bedrijf geworden. Hij wordt steeds mooier. De varkens hebben de beschikking over behoorlijk wat water, wat voor de nodige verfrissing kan zorgen. Ook hebben we tussen twee boomstammen een ketting met een boomstam opgehangen, waar de varkens lekker tegenaan kunnen schuren."


Lekker schuren tegen de boomstam.

Jeroen en Nieske Neimeijer zijn sinds 2012 eigenaar van Varkensbedrijf Neimeijer. "Eind 2012 zijn we met de zeugen omgeschakeld en in mei 2013 waren de eerste biologische varkens van ons bedrijf slachtrijp." Het echtpaar koos er bewust voor om het bedrijf naar de biologische werkwijze om te schakelen: "Het reguliere bedrijf wat we overnamen van de ouders van Jeroen was te klein om levensvatbaar te zijn voor in de toekomst. Ook wilde ik meer doen op het gebied van dierenwelzijn. En hoewel ik niet negatief tegenover de reguliere varkenshouderij sta, gaf het voor mijzelf geen goed gevoel meer om op die wijze door te gaan met het bedrijf. We zijn nog altijd erg blij dat we de stap naar biologisch gemaakt hebben."


Nieske met de trofee en twee van de zichtbaar blije varkens.

Voor meer informatie:

Nieske Neimeijer
Varkensbedrijf Neimeijer
Bosweg 4
8141 PZ Heino
0572 392670
varkensbedrijfneimeijer@gmail.com
www.varkensbedrijfneimeijer.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven