Over voeding, gezondheid en jij & ik en de planeet

Inspirerende avond met 'De Planteneter' bij Weetsmakelijk

Eén ding waar de gezondheidsdeskundigen het over eens lijken te zijn is dat we meer groenten zouden mogen eten. Boele Ytsma gaat een stap verder, hij stelt dat al onze voeding plantaardig zou moeten zijn. Zijn ervaringen daarmee zijn zo positief dat hij er z'n missie van heeft gemaakt om anderen ook te inspireren om meer of geheel plantaardig te eten. Dat doet hij met zijn boek 'Ik ben een planteneter. Net als jij', met online programma's, lezingen, evenementen en meer. In anderhalf jaar tijd heeft hij meer dan 12.000 mensen bereikt. In september (11, 25 en 26) geeft hij lezingen in Leeuwarden, Groningen en Zwolle.Dit worden leuke en bijzondere avonden waarin het gaat over gezondheid, voeding, jij en ik en de planeet. Boele deelt zijn ervaringen, kennis en inzichten over de plantaardige leefstijl. Compleet met een leerzame workshop over groene smoothies en een uitgebreide vraag- en antwoordsessie. "Planten eten heeft vele kanten", vertelt Ytsma. "De planteneter verkleint immers zijn ecologische voetafdruk ingrijpend en maakt zich ook niet meer schuldig aan grootschalig dierenleed. Het is prachtig dat je iets kunt doen waarmee je je eigen lichaam gezonder maakt terwijl je tegelijk de oplossing leeft voor grote mondiale problemen."

Weetsmakelijk brengt de plantaardige leefstijl op deze avonden tot leven met inspirerende extra's. Uit eigen keuken is een plantaardig assortiment van taart en lekkers verkrijgbaar voor bij de koffie en thee en voor mee naar huis. Verder wordt er achter de schermen gewerkt aan een verloting van een plantaardig prijzenpakket en krijgen alle bezoekers een plant-aardigheidje mee naar huis. Kortom: de organisatoren doen er alles aan om je enthousiast en geïnspireerd naar huis te laten gaan. Op donderdag 11 september geeft De Planteneter de eerste lezing in Debatcentrum De Bres in Leeuwaren.

Kijk voor informatie en tickets à 15 euro op www.weetsmakelijk.nl/planteneter.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.