Verpakkingsvrije winkel geopend in Antwerpen

Gisteren (31 augustus) is de Robuust Zero Waste Shop na enig uitstel geopend in Antwerpen. Het is de eerste verpakkingsvrije winkel van België: klanten moeten zelf hun zakjes, kartonnetjes of doosje meenemen.

Milieuvriendelijk boodschappen doen

Duurzaamheid is in. Er is veel aandacht voor het milieu. Maar de Zero Waste Shop, Robuust, gaat nog een stapje verder om het milieu te ontlasten: in deze nieuwe winkel 'tap' je zelf biologische voedingswaren en verzorgingsproducten. Neem je eigen verpakking mee en hervul hem met honing, kruiden, groente, granen, olie, sap, rijst en noem maar op. Er worden alleen seizoensgebonden (streek)producten verkocht. Een unieke manier van boodschappen doen en zo duurzaam als 't maar kan.


Bewust leven met Robuust

Niet alleen ontbreekt het plastic in Robuust, ook is er veel duurzaam non-food te koop. Deze producten maken een bewust leven mogelijk, aldus de jonge initiatiefneemster Savina Istas: "Deze voorwerpen gaan van bamboe tandenborstels en roestvrijstalen scheermesjes tot rietjes die gemaakt zijn uit duurzame en niet schadelijke materialen. Deze voorwerpen gaan langer mee en zijn 100% recycleerbaar. Ook verkoopt Robuust huishoudelijke reinigingsmiddelen in bulk zoals zeep, natuurlijke shampoo, douchegel, massageoliën, voedingssupplementen en essentiële oliën. Robuust is niet alleen een winkel, maar verkoopt ook een levensvisie."

Opening Robuust

Savina Istas heeft gebruik gemaakt van crowdfunding om tot de opening van Robuust over te gaan. Haar initiatief werd met veel enthousiasme begroet. Na enig uitstel opende de bio-zaak zondag 31 augustus 2014 haar deuren aan de Reyndersstraat 2/1 in Antwerpen.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van Robuust.

Bron: DagjeWeg.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven