3 september in Lelystad

Biologische Velddag: Innovaties voor een robuuste landbouw

Volgende week woensdag 3 september wordt de Biologische Velddag weer gehouden. Het belooft mooi weer te worden, dus nog een goede reden om naar de Broekemahoeve in Lelystad te komen. Samen met de biologische studiegroepen en landelijke organisaties Biohuis, LTO en Bionext zijn dit jaar activiteiten in het veld opgezet én een mooie plek om elkaar te ontmoeten. Na de innovaties in het veld te hebben aanschouwd is er ruimte om onder genot van hapje en drankje, resultaten van ervaringen van onderzoek en innovaties te bespreken. En om mee te denken over nieuwe onderzoeksvragen of te discussiëren over normen en regels voor biologische productie.Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) van Wageningen UR, Louis Bolk Instituut, Agrifirm, DLV en Centrum Biologische Landbouw organiseren de Biologische Velddag in 2014. Proefvelden, resultaten, veldpresentaties en workshops zijn het decor van de Biologische Velddag. Hierin worden ervaringen, resultaten uit onderzoek en de praktijk gedeeld. Innovaties en highlights staan hierin centraal. Dit betreft de presentatie van nieuwe rassen maar ook demonstratie van inzichten over nieuwe teeltsystemen en technieken. Kijk voor het programma op www.biologischevelddag.nl.

Het thema is bemesting waarin de plantaardige focus verder wordt uitgebreid van akkerbouw, vollegrondsgroententeelt, naar ook teelt en (groen)bemesting van veehouderijgewassen en daarmee de doelgroep verder wordt uitbreid met de veehouderij sector.


Zowel de bovengrondse als ondergrondse biodiversiteit en de onderlinge interacties zijn belangrijk.

Bio kennis café

Naast het delen van onderzoeksresultaten op de Biologische Velddag worden ook onderzoeksvragen opgehaald. Bionext gaat te rade over het nut en noodzaak van onderzoek. En wat zijn de meest prangende onderzoeksvragen? Wat is er nodig om de sector een stap verder te helpen? Om in gesprek te komen met de ondernemers richt Bionext een Biokennis Café in. Het Biokennis Café: een mooie ontmoetingsplaats voor de bezoekers van de velddag!

Activiteit: Biologische Velddag
Datum: Woensdag 3 september, 2014
Tijd: Vanaf 13.00 uur - 18.00 uur
Plaats: Prof. Broekemahoeve, Edelhertweg 1 in Lelystad
Programma: www.biologischevelddag.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.